Workshop video maken

Tegenwoordig is het steeds belangrijker online zichtbaar te zijn. Ik krijg als marketingspecialist steeds vaker de vraag of ik klanten hierover kan adviseren. Daarom heb ik enige tijd geleden een workshop video maken gevolgd bij Edutones. Hier heb ik alles geleerd over het maken van een storyboard, filmen en monteren. Er komt veel meer kijken bij het maken van een film dan alleen de camera bedienen. Dat is een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd bij de workshop. Tijdens deze workshop video maken leerden we eerst een verhaal te bedenken, daarna dit verhaal om te zetten in beelden, en deze beelden tenslotte te maken en te monteren tot één film. Met deze kennis, die ik opdeed tijdens de workshop, kon ik vervolgens mijn klanten weer helpen. Ik maak dan ook regelmatig filmpjes voor klanten, om hun product, organisatie of diensten te promoten. Video’s kunnen ook handig zijn om:

  • Instructie te geven
  • Een sollicitatie te doen
  • Merkbekendheid te vergroten

Dat laatste is de focus van mijn onderneming. Ik vond de workshop video maken een waardevolle aanvulling op de kennis van marketing die ik al had. Edutones biedt iedereen die meedoet aan een workshop video maken de mogelijkheid zijn of haar eigen leerdoel te formuleren. Het is niet alleen mogelijk om voor marketingdoeleinden een video te leren maken, maar je kunt ook voor creatieve doeleinden een video leren maken.

Creatieve workshop video maken

Toen ik deelnam aan de workshop video maken van Edutones waren er ook een aantal deelnemers die juist een creatieve video wilden leren maken. Het was leuk om deze kant van het maken van video’s ook mee te krijgen. Door dit proces samen door te maken konden we veel van elkaar leren. Uiteindelijk maakt het niet uit of je voor zakelijke of creatieve doeleinden een film maakt. Je moet toch een verhaal bedenken en dit om weten te zetten in beeld. Dankzij de goede docenten en uitleg konden we al na de eerste sessie aan de slag. Praktijkervaring opdoen is belangrijk, zeker als je creatief aan de slag wilt. Hierin moet je je echt ontwikkelen, en daar was voldoende aandacht voor bij de workshop video maken van Edutones. Het is prettig dat hier ook aandacht aan wordt besteed. De workshop geeft een goed totaalbeeld van het vak van filmmaker.

Workshop boeken

Ook interesse in een workshop van Edutones? Kijk dan eens op de website voor meer informatie en het aanmelden voor de workshops: edutones.com. Ik had van tevoren een aantal vragen voor ik me aan wilde melden voor de workshop video maken, en kon hiermee uitstekend terecht bij Edutones. Hiervoor heb ik hen benaderd via de website, en ik kreeg binnen enkele dagen antwoord. Een workshop video maken is ook een leuk cadeau, bijvoorbeeld voor iemand die meer wil leren over het maken van films. Jongeren zijn tegenwoordig veel bezig met beeldmateriaal voor social media. Daarom kan een workshop video maken een prima cadeau zijn voor je zoon of dochter. Ook dan kun je je aanmelden via http://edutones.com/film-workshop/. Ook zij leren dan een film maken. In eerste instantie zal dit een creatieve insteek hebben, maar alle kennis die zij opdoen kunnen ze later eventueel ook gebruiken in hun carrière. Omdat social media ook voor bedrijven steeds belangrijker worden bouwen ze hiermee een mooie basis voor een functie als marketeer, net als ik nu doe. Edutones is hiervoor een van de best aangeschreven aanbieders voor een workshop video maken. Dat kan ik als deelnemer alleen maar onderschrijven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn