WBSO subsidie aanvragen?

In Nederland kunnen ondernemers subsidie krijgen als zij vooruitstrevende werkzaamheden uitvoeren, zoals onderzoek om duurzamer te bouwen of nieuwe technieken op de markt brengen. Daarvoor is de WBSO ingevoerd. Dit is de Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk. In de praktijk worden dit soort werkzaamheden vooral op R&D-afdelingen uitgevoerd. Het kan dus lonen uw werkzaamheden op uw R&D-afdeling vast te leggen en een aanvraag in te dienen. Als u hier hulp bij nodig heeft, kunt u een bureau inhuren dat dit voor u regelt. U profiteert zo van de aanwezige kennis over het doen van dit soort aanvragen en u bespaart tijd. Bij WBSOBuro huurt u snel en gemakkelijk een expert op het gebied van WBSO in, die uw onderneming veel geld kan opleveren. 

Hoe werkt het indienen van een aanvraag voor WBSO? 

Het indienen van een WBSO-aanvraag vergt een goede urenadministratie. De WBSO biedt namelijk fiscale voordelen voor u als ondernemer, op basis van de ingezette uren en capaciteit op uw ontwikkelingsafdeling. Daarnaast moet u kunnen aantonen dat uw onderneming zorg draagt voor het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten die eigen zijn aan uw bedrijf. Het indienen van een aanvraag voor de WBSO heeft dus nogal wat voeten in aarde. Het uitbesteden van zaken omtrent de WBSO is dan ook geen gek idee als u weinig ervaring heeft met dit soort procedures. WBSOBuro.nl kan u van begin tot eind begeleiden bij het doen van een aanvraag en kan u tips geven zodat u zoveel mogelijk fiscaal voordeel haalt uit deze regeling. Als u besluit samen te werken met WBSOBuro krijgt u een aanvraag op maat, die wordt ingediend bij de overheid. Daarnaast krijgt u een handleiding en een urenregistratiepakket. U kunt vervolgens elk jaar een nieuwe aanvraag doen.

Succesvolle aanvragen

Bij WBSOBuro zijn inmiddels al veel succesvolle WBSO-aanvragen afgerond. Meestal worden er hoge bedragen gevraagd voor het schrijven van een aanvraag. Bij WBSOBuro betaalt u echter nooit meer dan 2500 euro (exclusief btw), ongeacht de omvang van uw bedrijf. Alleen als u de subsidie ontvangt, ontvangt u onze factuur. U weet op die manier zeker dat uw investering loont. Bij WBSObureau heeft u dus niet te maken met dure consultants of tussenpersonen, maar wordt u op nuchtere en professionele wijze geholpen. Neem contact met ons op via de website en maak een afspraak voor het bespreken van uw aanvraag. U kunt vanuit vrijwel alle sectoren een aanvraag indienen, zolang een deel van uw onderneming zich bezighoudt met het ontwikkelen van innovatieve producten. Meerdere bedrijven uit de volgende sectoren hebben al succesvolle aanvragen gedaan voor de WBSO:

  • bouw
  • ICT
  • installatietechniek
  • chemische industrie

Ook als u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor WBSO kunt u contact met ons opnemen. Wij informeren u graag over deze regeling en kunnen vervolgens uw aanvraag indienen. Bent u te laat met het indienen van uw aanvraag? Dan kunnen wij uitstel aanvragen, zodat u alsnog een beroep kunt doen op de subsidie van het afgelopen jaar en uw WBSO subsidie kunt innen. Maak dus ook gebruik van uw innovatiekracht en dien via WBSOBuro deze maand nog uw aanvraag in. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn