Wat is waar over botox?

Annebethkroeskop - BotoxBotox, we horen er vandaag de dag heel veel over. Sommige mensen zweren erbij, anderen willen er niets mee te maken hebben. Er zijn ook Nederlanders die geen goed woord over hebben voor botox, dit komt echter vaak omdat ze onvoldoende kennis hebben over wat het product precies is. In dit artikel worden enkele belangrijke vragen over het middel beantwoord. Om bij het begin te beginnen: wat is botox precies? Botox is de merknaam van een product dat rimpels tegengaat. De werkzame stof in dit product is Botulinetoxine. Dit stofje wordt ingespoten in kleine spiertjes op het gezicht en blokkeert vervolgens de prikkeloverdracht tussen de spier en de zenuw. De zenuw kan de spier niet meer aansturen en dus ontspant de spier. Hierdoor vervagen rimpels die op het gezicht aanwezig zijn. Het middel werkt, logischerwijs, heel goed tegen rimpels die ontstaan door spierspanning. Hierbij kun je denken aan voorhoofdsrimpels, de fronsrimpel en aan kraaienpootjes. Enkele andere veelgestelde vragen over botox zijn:

  • Is het middel giftig?
  • Is het middel gevaarlijk voor de gezondheid?
  • Ga ik er “gemaakt” uitzien?
  • Wanneer zie ik voor het eerst resultaat?
  • Hoe lang blijft het middel werken?
  • Heeft het middel bijwerkingen?

Om meteen de meest hardnekkige vraag uit de wereld te helpen: nee, botox is niet giftig. De werkzame stof in het middel echter wel. Sterker nog: Botulinetoxine is één van de giftigste stoffen op aarde. Minder dan 200 gram zou genoeg zijn om de hele wereldbevolking uit te roeien. Als Botuline zo giftig is, waarom is het middel zelf dan veilig? Dit komt door de hoeveelheid toxine die wordt ingespoten in combinatie met de locatie waar het wordt ingespoten. Men gebruikt extreem kleine concentraties, die vrijwel niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Bovendien komen deze kleine hoeveelheden niet in het bloed terecht, maar worden ze direct in een spiertje gespoten. Dit spiertje ondervindt dus het effect van Botulinetoxine, namelijk verlamming, maar de rest van het lichaam heeft hier helemaal geen last van. Botox is daarom bij goed gebruik niet gevaarlijk voor de gezondheid. Het gerucht dat dit wel zo zou zijn is waarschijnlijk ontstaan omdat mensen de werkzame stof en het middel door elkaar halen. Ga je er door botox gemaakt uitzien? Nee! Het middel werkt heel anders dan bijvoorbeeld fillers, die je in de lippen of in de wangen plaats. Sommige mensen vinden deze vullingen er nep uitzien en in sommige situaties is dit zeker het geval. Vullingen kunnen echter ook heel subtiel worden ingebracht, het gaat om de manier waarop ze gebruikt worden. Botox daarentegen heeft geen enkel effect op het gezicht anders dan het gladstrijken van rimpels. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je er “gemaakt” uit gaat zien, het middel doet iets heel anders dan je gezicht verbouwen!

Effecten van botox

De eerste effecten van botox zie je al na een paar dagen. Je zult opmerken dat de huid iets gladder wordt en dat je rimpels minder dik worden. Pas na ongeveer twee weken is het effect maximaal. Tijdens deze twee weken zullen de rimpels op je gezicht geleidelijk steeds minder prominent worden. Een botox behandeling duurt helemaal niet lang, je zit ongeveer 5 tot 10 minuten in de stoel. Tijdens de behandeling wordt het middel ingebracht met kleine naaldjes, die verder helemaal geen pijn doen. Het middel werkt ongeveer drie tot zes maanden, maar dit kan variëren afhankelijk van je huid en de frequentie waarmee je de behandelingen ondergaat. Een verstandige arts zal je nooit meer dan 2 keer per half jaar een operatie laten ondergaan. Bovendien heeft meer botox niet altijd het gewenste effect, het middel werkt immers al na één operatie eigenlijk zo goed als het kan. Hoop je dus met meerdere operaties telkens meer effect te zien, dan kom je van een koude kermis thuis. Het middel heeft wel een paar bijwerkingen, het is goed om hier even bij stil te staan. In de eerste paar dagen na een behandeling kan de huid rood en geïrriteerd aanvoelen. Dit zal je waarschijnlijk ook zien, de huid zal rood oplichten. Na een paar dagen trekt deze irritatie weg en heb je nergens meer last van. Bij een klein aantal mensen kunnen de wenkbrauwen na een behandeling wat zwaar aanvoelen. De spiertjes in de wenkbrauwen raken dan ook een beetje aangetast door de botox, maar ook dit zal na enkele weken weer een stuk beter aanvoelen.

Alleen een goede arts

Net als bij elke andere operatie is het ook bij een botox behandeling van groot belang om gebruik te maken van een deskundige arts. Bij http://annabethkroeskop.com/ ben je aan het juiste adres. Op deze site vind je vier ervaren professionals die stuk voor stuk prima in staat zijn om het middel toe te dienen. Elke arts heeft zo haar eigen specialiteiten, kijk dus goed welke professional het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Wanneer je nog niet helemaal zeker bent of je echt een operatie wilt ondergaan kun je een oriënterend gesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek kun je al je twijfels op tafel gooien en krijg je antwoord op alle dringende vragen. Ook kun je nog eens rustig teruglezen wat botox nou precies is en krijg je meer informatie over de behandelingsprocedure zelf. Surf dus snel naar bovenstaande site en vraag nu een gratis gesprek aan. Binnen enkele dagen weet je dan of het middel wat voor je kan betekenen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn