Wat doet de sproeidroger voor u?

Welkom bij een nieuwe editie van ons. Deze week is het onderwerp de sproeidroger. Wat doet een sproeidroger precies en wat kan deze voor u betekenen? Wie leveren zoal complete sproeidrogers, van simpel tot geavanceerd maar tegen een scherpe prijs? Tijd om het te ontdekken, wij hebben het voorwerk al voor u gedaan. 

Ten eerste: wat is de sproeidroger precies?

Een sproeidroger is een apparaat die het vochtgehalte kan verlagen. Dit kan resulteren in een oplossing of slurry totdat deze poeder vormt. Sproeidrogen bestaat al ongeveer een eeuw, maar het kan zijn dat deze manier van sproeien nieuw voor u is. Tijd om eens wat te verdiepen. In de industrie wordt sproeidrogen dus al bijna een eeuw toegepast, het aantal sproeidrogers is ook sterk toegenomen de afgelopen 30 tot 40 jaar. Redenen hiervoor zijn de mogelijkheid om een vloeistof direct in droog poeder om te zetten. U kunt zich voorstellen dat ook deze apparatuur zich steeds meer ontwikkelt. Er zijn namelijk naar schatting al meer dan 20.000 van dit soort apparaten. Het is dus een industriële methode om poeder te vormen uit een bepaalde oplossing. Het verloopt als volgt:
  • De geconcentreerde oplossing wordt door een verstuiver geleidt
  • Deze wordt vervolgens in een verwarmde toren gespoten
  • De kleine korrelgrootte wordt op deze manier verkregen
  • De kleine druppels drogen door de warme lucht, de droge stof blijft over
Zodoende bereik je het gewenste resultaat. Let er wel op dat de gedroogde materialen een stuk stuifgevoeliger zijn dan dat de materialen oorspronkelijk waren, want de drooglucht moet worden afgevoerd. De drooglucht wordt vaak gekanaliseerd afgevoerd. Bij een gesloten systeem is geen stofemissie, daar heb je dus geen last van stuifgevoeligheid. Hebt u al een duidelijker beeld bij de sproeidroger en wat diens functie is? Dan is het nu tijd om te gaan naar de toepassing en vervolgens waar u de sproeidroger kunt kopen. Er zijn verschillende producten waarvoor de sproeidroogtechniek wordt toegepast, een aantal voorbeelden zijn melkpoeder, oploskoffie maar ook poeder voor soepen en verfpigmenten bijvoorbeeld. In theorie komt het erop neer dat sproeidrogen geschikt is voor all processen waar men uit een een droog poeder uit een oplossing wil fabriceren. Wellicht handig voor u om te onthouden als u op zoek bent naar de juiste sproeidroger. Dan is het nu tijd om te kijken naar waar de sproeidroger kan worden gekocht. foeth.com heeft een groot aanbod procesapparatuur. Je kunt het daar zowel kopen en verkopen. 

Klaar voor uw aankoop?

Zoals hierboven al kort aangestipt, de koop en verkoop van uw procesapparatuur verloopt via foeth.com. Zij hebben de grootste voorraad van Europa, namelijk meer dan 4000 machines op voorraad en daarnaast bieden zij topkwaliteit aan. De procesapparatuur, waaronder ook de sproeidroger is vrijwel altijd direct beschikbaar en export vindt wereldwijd plaats. Topkwaliteit leveren zij, namelijk premium kwaliteit A-merk gebruikte machines die altijd compleet mechanisch getest of compleet gereviseerd zijn. Dit allemaal op basis van hun hoge normen. U kunt dus procesapparatuur kopen maar ook verkopen, mocht u in uw bedrijf nog een en ander aan materiaal hebben liggen. Zonde om weg te gooien toch? 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn