Vu genderpoli biedt multidisciplinaire begeleiding bij genderkwesties

Voor de meeste mensen is hun genderidentiteit vanzelfsprekend. Ze zijn man of vrouw, meisje of jongen. Maar dit geldt niet voor iedereen. Als je worstelt met de vraag of je jezelf een jongen of een meisje voelt, of als je je nooit echt hebt thuis gevoeld bij deze indeling in hokjes, dan kan dat heel lastig zijn. Je hebt vaak het gevoel dat je niet wordt begrepen door je omgeving, niet eens door de leden uit je eigen gezin. Bij de vu genderpoli zijn we in dit soort kwesties gespecialiseerd. Wij laten je zien dat je niet de enige bent en bieden professionele begeleiding om met deze vragen om te gaan. Mensen die bij de vu genderpoli aankloppen, of het nu kinderen of volwassenen zijn, hebben vaak al jarenlang in stilte geworsteld met dit soort vragen. Alleen al de stap om bij ons aan te kloppen is een hele overwinning. Wij bieden professionele psychologische en medische hulp en gaan met jou in gesprek. Een traject bij de vu genderpoli is altijd maatwerk. Wij geloven dat elk mens uniek is en dat iedere situatie om een eigen aanpak vraagt. Mocht je in de loop van deze gesprekken besluiten om fysiek van gender te willen wisselen, dan begeleiden we je ook bij dit traject. Ons doel is om vanaf de eerste vragen en het besluitvormingsproces tot en met de laatste stappen van acceptatie jou te begeleiden. Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze diensten? Op http://www.check-in-coaching.nl/transgenders/. Check-In coaching is een praktijk die zich volledig toespitst op seksuele identiteit, gender en genderdysforie. Alle onze professionele hulpverleners zijn in deze onderwerpen gespecialiseerd en hebben ruime ervaring in het begeleiden van mensen die vragen hebben over hun genderidentiteit.

De vu genderpoli is er ook voor ouders, kinderen, broertjes en zusjes

Vu genderpoli biedt multidisciplinaire begeleiding bij genderkwestiesDe vu genderpoli is er ook voor de naasten van degene die met genderidentiteit worstelt. Als je vader opeens besluit een vrouw te worden is dat voor kinderen vaak heel gek: hoe vertel je dat op school? En als je zus opbiecht dat ze eigenlijk liever een jongen zou zijn, hoe ga je daar dan mee om? Niet voor iedereen is zoiets even makkelijk te accepteren. In de vu genderpoli bieden wij ook familiecounseling en speciale begeleiding van kinderen van transgenders. De vu genderpoli biedt individuele gesprekken, diagnostiek en behandeling, waarbij we gebruik maken van de modernste inzichten uit de wetenschap en bewezen psychologische methoden, zoals bijvoorbeeld EMDR. Vaak gaat het om een verwerkingsproces dat tijd kost, zowel voor degene om wie het gaat als voor de omgeving. Verschillende gevoelens, zoals verdriet, angst en verwarring kunnen naar boven komen. Vaak is er ook opluchting om eindelijk diegene te kunnen zijn wie je je voelt. Of opluchting omdat eindelijk duidelijk wordt waar je geliefde, kind, broer of zus al die tijd mee zat. Naast individuele begeleiding bieden we ook voorlichting en educatie. Bijvoorbeeld op scholen, maar ook in dokterspraktijken. Als u op school te maken heeft met genderdysforie, neem dan gerust contact op via onze website: http://www.check-in-coaching.nl/. Wij kunnen een passend lesprogramma verzorgen. Ook bieden wij bijscholing voor artsen die met genderdysforie te maken krijgen. Ook dit verzorgen wij op maat, bijvoorbeeld in huisartsenpraktijken en in ziekenhuizen.

Wie zijn er werkzaam bij de vu genderpoli?

Bij de vu genderpoli werken we met een divers team aan hulpverleners, zodat we je op alle aspecten van het traject kunnen begeleiden. In ons team zijn aanwezig:

  • Een psychiater gespecialiseerd in het werk met kinderen en jongeren
  • Een kinder- en jeugdpsycholoog met ervaring in een genderpolikliniek
  • Een kinderarts die ook opgeleid is als psycholoog met het aandachtsgebied genderidentiteit
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn