Voor mij werkt acupunctuur tegen eczeem

Al jaren heb ik er last van, eczeem en ik heb hier echt al van alles voor geprobeerd. Het is bij mij begonnen toen ik nog werkte als kapster. Mijn handen waren één grote bron van jeuk en ergernis, vooral als ik bezig was geweest met wat sterke stoffen om bijvoorbeeld permanent te zetten of iemand te blonderen. Het was verschrikkelijk, ik wist soms gewoon echt niet waar ik het zoeken moest. Ik heb daarna echt van alles geprobeerd:

Eigenlijk werkte helemaal niets. Het werd van kwaad tot erger en ik kon hierdoor mijn eigen beroep bijna niet eens meer uitvoeren. Knippen ging dan nog wel, maar ook dan kreeg ik last van mijn eczeem, want je bent toch met je handen bezig. Ik heb uiteindelijk de tip van één van mijn klanten gekregen om eens acupunctuur tegen eczeem te proberen. Ik had nog nooit accupunctuur ervaren en wist toen alleen dat het om iets met naaldjes ging. Ik wist niet zo zeker of ik dit wilde proberen, maar de eczeem begon zich uit te breiden over mijn lichaam en ik had inmiddels al op meerdere plekken last gekregen van jeuk, rode huid en schilveringen. Dit kon zo niet langer. Mijn klant had voor mij op een briefje de website acupuncturistenoverzicht.nl gegeven, waarbij ik via de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur een acupuncturist heb kunnen vinden die bij mij in de buurt behandelingen met acupunctuur tegen eczeem geeft. Ik heb direct een afspraak gemaakt en er ging daarmee een compleet nieuwe wereld voor mij open.

Ik had nooit gedacht dat acupunctuur tegen eczeem zo effectief kon zijn

Het idee van die naaldjes, dat heb ik vrijwel direct uit mijn hoofd kunnen zetten. Ik ben bij mijn acupuncturist eerst op consult gegaan om mijn probleem te bespreken. Ik heb eerlijk gevraagd of acupunctuur tegen eczeem daadwerkelijk zo effectief is als mijn klant beweerde en ik wilde natuurlijk weten wat dit dan allemaal inhoudt. Ik ben direct gerustgesteld door de uitleg die ik toen kreeg. Het gaat er namelijk bij acupunctuur tegen eczeem om dat het probleem bij de basis wordt aangepakt. Het lichaam bestaat uit een netwerk van energiebanen en die zorgen voor bepaalde reacties op diverse plekken in je lichaam. Dit kan je over je huid gaan, maar bijvoorbeeld ook over je darmen en je stoelgang. Het is daarbij vrijwel altijd een kwestie van oorzaak gevolg. Heb je stress? Dan kun je last krijgen van lichamelijke problemen. Heb je last van je luchtwegen, dan kan dat weer een andere energetische oorzaak hebben. Het belangrijkste aan acupunctuur tegen eczeem is dat het dus wegblijft van symptoombestrijding en gaan naar de oorzaak van het probleem. De manier waarop mij dit alles verteld werd en de informatie die ik kreeg zorgde er samen voor dat ik erin begon te geloven en acupunctuur tegen eczeem wilde proberen. Daar heb ik zeker geen spijt van gekregen.

Mijn eczeem is nu volledig weg

Na het eerste consult hebben we een reeks behandelingen voor acupunctuur tegen eczeem ingepland en al direct bij de eerste behandeling voelde ik mij op mijn gemak. Ik kon mij overgeven aan mijn acupuncturist en had er alle vertrouwen in dat met acupunctuur mijn eczeem snel tot het verleden zou behoren. Al na een paar behandelingen kon ik merken dat er vermindering optrad. De jeuk en roodheid werden minder. Ik sliep ook beter en voelde me rustiger. Na nog een aantal behandelingen was de eczeem zichtbaar verdwenen. Ik weet nu wat de kracht is van acupunctuur en ben erg dankbaar dat het zo goed heeft geholpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn