Voor elk evenement een spreker

Stel, u organiseert een mooi evenement, congres of seminar met interessante onderwerpen en lezingen voor uw bedrijf of organisatie. Toch mist er nog iets, maar wat? Juist ja, een inspirerende presentator, spreker of dagvoorzitter die alles met elkaar verbindt! Deze kan de dag naar een hoger niveau tillen. Maar hoe vindt je de juiste persoon die het publiek geboeid laat luisteren? Bovendien is het vaak moeilijk om met prominente figuren of BN’ers in contact te komen. Persona Grata heeft als dagvoorzitter- en sprekerbureau met theaterachtergrond veel ervaring en een groot bestand aan goede sprekers die op veel evenementen en bijeenkomsten inzetbaar zijn. Kennis, kundigheid en karakter zijn voor Persona Grata de kernwoorden, en als u de passende spreker vindt, wordt u niet teleurgesteld. Veel van de namen van de topsprekers in het aanbod zullen u al bekend zijn, zoals:

 • Femke Halsema
 • Roland Koopman
 • Harm Edens
 • Merel Westrik
 • Hadassah de Boer
 • Jan Mulder

Op de website van Persona Grata vindt u een overzicht met alle sprekers en hun expertise, en vindt u impressies van hun presentatie. De spreker is vaak bekend van tv, zit in de redactie van de krant of is Kamerlid. Het zijn specialisten met een visie; allemaal hebben ze een gedegen achtergrond. Zowel in het Nederlands als in het Engels zijn er dagvoorzitters te vinden. Ook als u een spreker zoekt met specifieke eigenschappen, zoals komisch, scherp of kritisch, theatraal of vrouwelijk, kunt u bij Persona Grata terecht. De medewerkers helpen u graag met persoonlijk advies.
De sprekers hebben kennis van een groot aantal onderwerpen, waaronder:

 • zorg
 • groen en duurzaam
 • economie en financiën
 • sport
 • cultuur
 • leiderschap en strategie

Ook bij serieuze onderwerpen zorgt de spreker door de eigentijdse, enthousiaste presentatie en zijn sprankelende persoonlijkheid ervoor dat het publiek met een positief gevoel naar huis gaat. Naast het onderwerp kijkt Persona Grata ook of de spreker een bepaalde binding heeft het de regio waarin het evenement plaatsvindt. Het is handig als hij of zij de plaatselijke sfeer en humor aanvoelt.

Een spreker of dagvoorzitter met vaart en timing

Persona Grata heeft naast sprekers een groot aantal gerenommeerde dagvoorzitters onder haar hoede. Dit zijn de meest gevraagde dagvoorzitters:

 • Ferry Mingelen
 • Sabine Uitslag
 • Twan Huys

Een dagvoorzitter is een spreker die ervoor zorgt dat de dag goed verloopt. Deze moderator of gespreksleider bepaalt de toon en sfeer van de bijeenkomst. Zijn of haar rol is dus zowel inhoudelijk deskundig, als theatraal, aangezien aspecten als timing, vaart en helderheid van groot belang zijn, zoals bij iedereen die op het podium staat. Bovendien is deze spreker inhoudelijk onafhankelijk van het programma. Waar nodig concludeert de dagvoorzitter het beprokene of vat het samen. Persona Grata heeft direct contact met alle dagvoorzitters en zoekt graag de perfecte spreker of dagvoorzitter voor u uit. De presentator zorgt ervoor dat het programma naadloos aan elkaar gepraat wordt. Dit is een vak apart, en gebeurt vaak met veel humor en enthousiasme. Bekende presentatoren die dit vak perfect verstaan zijn:

 • Harm Edens
 • Merel Westrik
 • Jan Douwe Kroeske

Het publiek blijft door hen fris en ‘bij de les’. Ook hierbij is advies belangrijk, want elke presentator heeft zijn eigen stijl. Het is van belang om niet zomaar een bekende Nederlander te kiezen, maar ook te kijken of deze goed aansluit bij de sfeer en het doel van de bijeenkomst. Zowel bekende als minder bekende Nederlanders kunnen dus geschikt zijn.

Persona Grata voor een totaalervaring

Persona Grata heeft een theaterachtergrond en van daaruit stamt het idee dat een bijeenkomst aan veel dezelfde eisen moet voldoen als een theatervoorstelling. Het publiek moet geboeid blijven, er is een zekere spanningsboog, er moet voldoende vaart in het programma zitten. Daarom is op de website een stappenplan te vinden voor het organiseren van een congres. Met enkel een paar sprekers, een thema en een dagvoorzitter kom je er niet. Zonder verrijkte ervaring of verbrede horizon is een congres niet de moeite van het organiseren waard. Daarom is het goed om eerst af te wegen welk doel u wilt bereiken, welke sfeer er moet worden neergezet en in welke vorm dit het beste gegoten kan worden. Is dat een debat, een tafelgesprek, workshops, een collegetour? En is er voldoende tijd om dit alles voor te bereiden? Vier maanden tot een half jaar is wel nodig voor een goed congres. Inhoudelijk adviseur Rick van der Kleij en allround projectmanager Sharon Roest staan u graag bij in dit proces. Persona Grata kan ook zorgen voor wat luchtigheid tijdens het programma; een kort intermezzo tussen alle serieuze presentaties door. Het publiek heeft vaak tussendoor wat behoefte aan afleiding, even ‘door te waaien’ of te lachen. Hiervoor kunnen allerlei ‘acts’ of een spreker ingehuurd worden, zoals een operatrio, Koefnoenacteur Paul Groot of cabaretière Lenette van Dongen. Ook hier is weer volop keuze. Tot slot houdt het optreden van de spreker niet op bij het einde van het evenement. De na borrel is, hoewel vaak onderschat, vaak immers nog belangrijker dan het congres zelf, en kan leiden tot een intieme bijeenkomst of een waar knalfeest. Ontspannen met een drankje worden de beslissingen genomen en cruciale contacten gelegd. Omdat dit wat minder officieel is, is er meer ruimte voor speelse en out-of-the box ideeën. Zorg dus voor een goede sfeer die ruimte geeft voor contact. Hierbij kan muziek, met diverse artiesten of bijvoorbeeld de Pianobar, ook allemaal te huren bij Persona Grata, zorgen voor een prettig achtergrondgeluid om de gasten op hun gemak te stellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn