Vakantiepark

Wilt u op vakantie gaan, dan zijn er verschillende soorten accommodaties waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hotel, een appartement, een camping of een vakantiepark. Allemaal hebben ze natuurlijk zo hun eigen voor- en nadelen en het is daarom ook altijd goed om naar uw eigen wensen te kijken en na te gaan wat voor soort accommodatie daar het best bij past. Hebt u jonge kinderen, dan is een vakantiepark vaak een uitstekende keus. Wat heeft dit nu als voordelen te bieden ten opzichte van de andere mogelijkheden? Ten opzichte van een camping heeft een vakantiepark natuurlijk als grote voordeel dat het geen probleem is als het regenachtig weer is. bij een kampeervakantie verpest dat al snel het hele plezier, u kunt dan immers weinig doen op de camping en al uw spullen worden dan koud en slof, wat ook niet echt prettig is. hier hebt u geen last van als u op een park verblijft, aangezien u dan een huisje voor uzelf hebt. Natuurlijk hebt u dat ook als u kiest voor een appartement ergens anders, maar andere locaties bieden vaak niet de hoeveelheid entertainment die op een grote camping en op een vakantiepark wel te vinden zijn. Dit is natuurlijk wel belangrijk als u met kinderen weggaat, het is altijd prettig als zij wat te doen hebben, zodat u ze niet zelf de hele tijd per se bezig hoeft te houden. Dat stelt u in staat om meer tijd voor uzelf te hebben en zelf ook eens helemaal tot rust te komen. Een hotel is natuurlijk ook een optie, maar hier hebt u vaak veel minder ruimte voor uzelf dan wanneer u kiest voor een huisje. Bovendien hebt u dan ook vaak geen plek om buiten te zitten en dat is natuurlijk wel fijn als het mooi weer is. alle reden dus om juist voor een vakantiepark te kiezen als u met uw kinderen op vakantie gaat.

Vakantiepark in Nederland

Hebt u besloten om naar een vakantiepark te gaan voor uw volgende vakantie, dan is het natuurlijk nog de vraag waar u naar toe zult gaan. Er is immers genoeg keus op dit gebied. Veel mensen zijn geneigd om te kiezen voor een verblijf in het buitenland en dit heeft zeker voordelen. Maar het biedt ook veel voordelen om gewoon in eigen land te blijven. Als eerste grote pluspunt heeft dit dat u maar kort hoeft te reizen en dat is natuurlijk wel zo prettig met jongere kinderen. Hoe korter de reistijd dan is, hoe beter het eigenlijk is. Een ander voordeel van een vakantiepark in Nederland is dat de meeste gasten ook Nederlands zullen zijn. Dit heeft voor de kids als pluspunt dat zij gemakkelijk contacten kunnen leggen en snel vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken. Voor u levert dat als pluspunt op dat zij zich vaker zelf zullen vermaken en dat u meer tijd voor uzelf overhoudt. Nu is er in Nederland natuurlijk meer dan één vakantiepark, voor welke kunt u dan het beste kiezen? Een uitstekende keus is Ponypark City, gelegen in Collendoorn. Dit ligt vlakbij Slagharen, wat betekent dat u zich vlakbij de Duitse grens bevindt. Een verblijf in dit vakantiepark maakt het dus heel eenvoudig om ook nog een dagje naar het buitenland te gaan tijdens uw vakantie. Bovendien ligt dit vakantiepark in een prachtige omgeving, waar u kunt genieten van natuur en cultuur. Maar er is nog een andere reden om juist naar dit park te gaan en dat is dat zij unieke activiteiten bieden.

Veel activiteiten

Zoals de naam van dit vakantiepark al aangeeft, is het helemaal gericht op paarden. Dit thema is in heel Ponypark City doorgevoerd en dat betekent bijvoorbeeld dat u verblijft in huisjes die in western stijl gebouwd zijn. Bij ieder huisje hoort bovendien een pony, die door uw kinderen verzorgd kan worden. Zij mogen ook op deze pony rijden en als zij nog nooit paardgereden hebben, kunnen zij hiervoor gratis lessen krijgen. Dit zal uw kinderen zeker aanspreken en zij hebben bovendien meteen iedere dag iets te doen op het vakantiepark. Daarnaast is er nog veel meer te doen op dit vakantiepark en het is altijd helemaal in western stijl. Zo worden er bijvoorbeeld de volgende activiteiten georganiseerd:

  • een wekelijkse pony verkiezing, voor de mooist versierde pony
  • ontmoeting met Lucky Luke en Jolly Jumper en de mogelijkheid om Lucky Luke te helpen de Daltons te vangen
  • american barbecue
  • een westernshow over het leven van cowboys
  • WigWam Kids Club, waar kinderen naar hartenlust kunnen tekenen en knutselen
  • familie avonden, met clowns, bingo, goochelaars en kids dance

Er is dus altijd genoeg te doen voor iedereen. Naast deze activiteiten is het ook voor volwassenen mogelijk om paard te rijden op een echt cowboypaard. Alsof dit alles nog niet genoeg is, bevinden zich op het vakantiepark ook nog een zwembad, een kinderboerderij, een bowlingbaan en een midgetgolfbaan. Bovendien hebben gasten van Ponypark City altijd gratis toegang tot Attractiepark Slagharen, u en uw kinderen hoeven zich dus echt geen moment te vervelen. Om uw verblijf nog aangenamer te maken, bevinden zich op het vakantiepark ook een restaurant, een bar en een supermarkt. Als u wilt, dan kunt u dus uw gehele vakantie op het park blijven, zelfs voor eten en drinken hoeft u het terrein niet te verlaten. Dit maakt het voor u natuurlijk wel heel erg gemakkelijk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn