Toen moesten we ineens wel kiezen voor flowpack

Toen mijn vriendin vijf jaar geleden begon met het maken van handgemaakte sieraden, had ik niet het idee dat het een doorslaand succes zou worden. Maar wanneer je vriendin je vraagt om een website op te zetten zodat ze er een bedrijfje van kan maken, dan zeg je dat natuurlijk niet. Nee, dan maak je een website voor haar zodat ze de sieraden aan kan bieden aan het publiek. Dat liep best grappig, ze maakte elke maand wel een paar honderd euro winst. Totdat er een bedrijf interesse had in de handgemaakte sieraden. Het ging om een bedrijf dat relatiegeschenken aanbiedt aan klanten en daarbij op zoek is naar unieke mogelijkheden om de waarde voor de ontvanger zo groter te maken. We kregen ineens bestellingen per honderd stuks binnen. Geen issue, totdat we te horen kregen dat de manier van verzenden aangepast moest worden omdat er te veel sieraden met beschadigingen aankwamen. Daar klaagden andere klanten ook over, dus kozen we voor flowpack. Dat was niet zomaar een keuze. We hebben eerst geprobeerd er zelf mee aan de slag te gaan en de sieraden separaat in te pakken, maar dat was geen optie omdat mijn vriendin niet meer aan het maken van sieraden toekwam. Door te kiezen voor flowpack kon het bedrijf verder groeien en konden we de kwaliteit van de producten garanderen in samenwerking met Madlener Packaging (verpakkingsbedrijf-roosendaal.nl).

Flowpack bij een verpakkingsbedrijf, kon dat wel?

Ik heb lange tijd gewerkt achter de schermen van het bedrijf van mijn vriendin. Dingen als administratie, kijken welke prijs aan een bepaald sieraad verbonden moet worden om er geld aan over te houden. En ik had het idee dat flowpack veel te duur zou zijn voor het bedrijf. Het tegendeel bleek waar door slim ondernemen. Mijn vriendin besloot samen met de mensen van flowpack om grotere aantal ineens te laten verpakken met flowpack. Op die manier bleven de kosten per stuk namelijk veel lager en kon zij alle bestellingen ineens versturen. Nu is het zelfs zo ver gekomen dat we een voorraad hebben met ingepakte sieraden:

  • Zelfgemaakte armbanden;
  • Luxe horlogebandjes;
  • Kettingen en hangers;
  • Andere leuke sieraden voor mannen en vrouwen.
  • Verpakkingsbedrijf-roosendaal

Door gebruik te maken van flowpack kon het bedrijf ineens schaalbaar opgezet worden en nog geen maand later hadden we de eerste mensen over de vloer die kwamen helpen met het maken van de sieraden. Dat is handig, want ik kan er echt helemaal niets mee. Laat mij maar werken met teksten, cijfers en websites. Dat is waar ik veel beter in ben.

Is het lonend om een bedrijfje op te zetten?

Wij hebben geluk gehad. Mijn vriendin heeft een bedrijfje opgezet waar zij ’s avonds prima mee aan de slag kon terwijl we overdag nog gewoon onze banen aan konden houden zodat we geld ontvingen tijdens de zware en lange opstartfase. Daarna schoot het bedrijf van mijn vriendin de lucht in en hebben we gaandeweg de keuzes kunnen maken die hierbij pasten. Zo werk ik nu vier dagen in de week voor mijn baas en heeft mijn vriendin ontslag genomen zodat zij zich volledig kan richten op haar bedrijf. Een succes, want ze is nu alweer in gesprek met twee andere klanten die de sieraden in grotere hoeveelheden af willen nemen om ze vervolgens zelf verder te verkopen. Zo wordt het nog makkelijker om het bedrijf in de breedte te laten groeien zonder zelf elke keer op zoek te moeten gaan naar nieuwe klanten. Heerlijk, want dat biedt namelijk echte mogelijkheden voor ons als bedrijfje.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn