To-do-list voor huwelijk: huwelijksfotograaf zoeken

Gaat u binnenkort trouwen, dan zult u er achter komen dat er heel veel dingen zijn die u hiervoor moet regelen. Vaak is het het geval dat mensen niet meteen denken aan het kiezen van een huwelijksfotograaf, er zijn zo veel andere zaken die hun aandacht in beslag nemen. Hierdoor komt het zoeken naar een huwelijksfotograaf vaak pas op een van de laatste plekken te staan. Aanstaande bruidsparen zullen zich in de eerste plaats waarschijnlijk vooral samen bezig houden met de trouwlocatie. Welke locatie in de buurt is hier geschikt voor en vinden zij het mooist? En is deze ook beschikbaar op de datum die de voorkeur heeft? Daarnaast zullen zij, en dan vooral de vrouwen, zich ook meteen gaan richten op de kleding. Sommige meisjes dromen al van jongs af aan over hun huwelijk en zij hebben dan ook een heel goed beeld van wat voor soort jurk zij willen dragen. Maar deze moet dan natuurlijk nog wel eerst gevonden worden. Anderen stappen helemaal blanco in het zoeken naar kleding. Hoe u er ook in staat, feit is dat het vinden van de juiste trouwkleding toch vaak prioriteit heeft boven het vinden van de juiste huwelijksfotograaf. Daarnaast zijn er nog veel meer zaken die uw aandacht vragen bij de voorbereiding van een huwelijksceremonie, zoals het zoeken van een geschikte drukkerij, het vinden van een mooi ontwerp voor de trouwkaarten, het uitkiezen van een trouwtaart en van het eten en drinken van de rest van de dag. Daarnaast moet natuurlijk ook de gastenlijst nog bepaald worden. Genoeg zaken dus die geregeld moeten worden en het is dan ook niet zo vreemd dat het kiezen van een huwelijksfotograaf niet zo hoog op de to-do-list staat.

De juiste huwelijksfotograaf

Toch is het wel heel belangrijk dat u de juiste huwelijksfotograaf vindt. Een mooi trouwalbum is immers belangrijk voor als u later nog eens op deze mooie dag terug wilt kunnen kijken. Veel mensen denken dan allereerst aan de kwaliteit van de foto’s. Hoewel dit natuurlijk een belangrijk aspect is bij het kiezen van een fotograaf, spreekt het eigenlijk voor zich dat alle professionele fotografen een goede kwaliteit leveren. Het is immers hun beroepen en veel misdrukken zullen er dan ook niet tussen zitten. Belangrijker bij het kiezen van een huwelijksfotograaf is dat u iemand vindt waarvan de stijl en sfeer van zijn of haar werk u aanspreken. Hier komt u het beste achter door gewoon veel fotografen op internet op te zoeken en op hun websites eens door hun portfolio te bladeren. Zo krijgt u een goed beeld van de sfeer en de stijl van de betreffende huwelijksfotograaf en of dit wel of niet aansluit bij uw wensen. Voor een mooi fotoalbum, dat helemaal past bij uw smaak en stijl, is het natuurlijk van belang dat de stijl van de huwelijksfotograaf daar goed bij aansluit. Het is dus goed om daar goed op te letten als u naar een fotograaf op zoek gaat. Hebt u eenmaal een huwelijksfotograaf gevonden waarvan het portfolio u aanspreekt, dan is het natuurlijk altijd nog belangrijk om een kennismakingsgesprek te hebben. Hierin kunt u erachter komen of uw wensen ook daadwerkelijk aansluiten bij de ideeën van de deze professional. En daarnaast is dit natuurlijk het juiste moment om te kijken of er ook een klik is, of u zich ook op uw gemak voelt bij hem of haar. Het is erg belangrijk dat u zich goed op uw gemak voelt bij uw huwelijksfotograaf voor het slagen van de foto’s. Voelt u zich niet op uw gemak, dan zal dit zeker uiteindelijk aan het fotoalbum terug te zien zijn. Is de klik er niet, dan is het dus zeker aan te raden om nog even door te zoeken en ook een kennismakingsgesprek te hebben met andere huwelijksfotografen.

Verschillende mogelijkheden

Als u op zoek gaat naar een huwelijksfotograaf, dan moet u dus letten op de volgende punten:

  • de kwaliteit
  • de sfeer en de stijl van de fotograaf
  • of u een goed gevoel overhoudt aan het kennismakingsgesprek, of u zich bij hem of haar op uw gemak voelt

Hebt u aan de hand van deze punten een huwelijksfotograaf gevonden die helemaal bij u past, dan is het nog de vraag voor hoeveel tijd u deze inhuurt. U hebt vaak de mogelijkheid om een aparte fotoshoot te doen en dat de fotograaf daarnaast nog tijdens de ceremonie aanwezig is. Zo houdt u het beperkt en voor sommige mensen is dit voldoende. Zij laten hun familie en gasten gewoon op de andere momenten van de dag de foto’s maken, zodat ze ook daar beelden van hebben. Een andere optie is om de huwelijksfotograaf voor de hele dag in te huren. Dat betekent dat deze meteen ‘s ochtends vroeg bij u komt en kan gaan fotograferen terwijl u zich voorbereid op de dag. U kunt dan denken aan foto’s van het doen van het haar, van de make-up, van het wachten tot de bruidegom arriveert met de trouwauto. Al deze kleine momenten worden dan ook door de huwelijksfotograaf vastgelegd. Dit heeft als grote voordeel dat u van de hele dag mooie beelden hebt en dat u zo een mooi overzicht van uw trouwdag krijgt. Daarnaast heeft het als voordeel dat u veel tijd hebt om te wennen aan de huwelijksfotograaf. Dit zorgt er voor dat u de fotograaf uiteindelijk helemaal niet meer zult opmerken tijdens de ceremonie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn