Teamcoach: een grote aanwinst voor je bedrijf

Het is niet te beschrijven hoe belangrijk een teamcoach kan zijn. Mensen onderschatten vaak de waarde van een goede samenwerking. Die kijken alleen naar de resultaten, niet naar het proces zelf. En dat is zonde. Want als je naar het proces, de communicatie en de samenwerking kijkt, zullen de resultaten vast nog beter worden. Dus het is voor iedereen die in een bedrijf werkt met meerdere mensen zeker de moeite waard om eens aan een teamcoach te denken. Want er zijn veel zaken waar dan naar gekeken wordt, door iemand met een objectieve blik. Er wordt op dit vlak veel aangeboden, maar niet elke teamcoach is even goed. Daarom is het verstandig om iemand in de arm te nemen die ten eerste bijvoorbeeld naar de juiste punten kijkt, die het beste aansluiten bij jouw behoeften. Diegene moet natuurlijk ook capabel zijn. Die de juiste punten weet te benoemen en te raken, zodat een team in beweging komt. En het is belangrijk dat het iemand is die een goede opleiding heeft gevolgd, ervaring heeft op dit vlak. Dan is een teamcoach voor 100 procent een meerwaarde voor je bedrijf.

Deze teamcoach is van onschatbare waarde

Ik weet dat een teamcoach van grote waarde kan zijn uit eigen ervaring. Ik werk bij een groot telecombedrijf en het liep op zich wel goed, maar je merkte dat iedereen op zijn eigen eilandje zat. We waren benieuwd of dat kon verbeteren en of daardoor beter werk kon worden verricht met uiteindelijk betere resultaten. Dat besloten we te onderzoeken. Toen zijn we in gesprek gegaan met Clarity Coaching, want over Titia de Vries hadden we goede verhalen gehoord. Zij komt uit Zaandam, maar is ook daarbuiten actief, dus dat is heel prettig. Zij staat voor een aantal heel belangrijke zaken die ze goed weet aan te pakken:

  • Klantvriendelijkheid
  • Efficiënter werken
  • Beter communiceren

Dit was precies wat wij nodig hadden en na een goed gesprek is ze bij ons aan de slag gegaan. Het is heel mooi om te zien hoe een goede teamcoach als zij aan de slag gaat. Het kan best lastig zijn, aangezien niet iedereen altijd staat te springen om deel te nemen. De een vindt het heel spannend, de ander vindt het niet nodig. Maar het enige wat wij van onze medewerkers vroegen was inzet en een open mind, en uiteindelijk was iedereen heel erg enthousiast. Dus ga ook naar www.claritycoaching.nl.

Ga voor gemotiveerde en productieve werknemers

Clarity Coaching weet als geen ander de pijnpunten bloot te leggen en hier op een positieve manier iets aan te doen. Zij is een heel fijn persoon om mee te werken. Ze is niet alleen prettig in de omgang, ze houdt zich ook heel goed aan alle afspraken. Uiteindelijk was iedereen heel blij met het resultaat. Van meerdere medewerkers die dagelijks in teams bij ons werkzaam zijn, hebben we gehoord dat ze sindsdien echt verschil merken. Dat er beter wordt gecommuniceerd en wij zien dat uiteindelijk weer in de resultaten. Dus Clarity Coaching heeft zeker een mooie bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van ons bedrijf en daar zijn we heel dankbaar voor. Het is zonde om niet alles uit een bedrijf te halen wat erin zit. Dat gevoel hadden we echt voordat we deze teamcoach inschakelden. Daarom is het voor iedereen goed om hetzelfde te doen, het kan nooit kwaad om goed naar een team te kijken en ervoor te zorgen dat dit beter functioneert. Dat kan je bedrijf daadwerkelijk naar een hoger plan brengen. De werknemers zullen in positieve zin veranderen en je inzet enorm waarderen, dat hebben wij heel duidelijk gemerkt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn