Sedum dakbedekking plaatsen op ons dak

Mijn vrouw en ik lazen een paar weken geleden een artikel over Sedum dakbedekking. Wij zijn al een paar jaar bezig met energiezuinige en groene aanpassingen aan het huis en vonden dit een erg interessant artikel. Wij volgen verschillende website, om te zien of we nog meer aanpassingen aan het huis kunnen doen. Wij willen het liefste zo energiezuinig leven en volgen daarom wat veel experts adviseren. Wij hadden nog nooit van Sedum dakbedekking gehoord, maar het leek ons erg interessant, maar iets dat we beter moesten uitzoeken. Er zijn tegenwoordig veel aanpassingen aan het huis mogelijk die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar bewoners ook veel geld kunnen besparen en daarom een goede investering zijn. Het is voor ons erg belangrijk dat wij het geïnvesteerde bedrag terugverdienen. Tegenwoordig vinden er veel verbeteringen plaats bij technologieën die het de moeite waard maken om het te kopen. Zonnepanelen leveren tegenwoordig veel meer stroom dan dat ze dat 5 jaar geleden deden, met een aantal aanpassingen en subsidies is het de moeite waard om panelen te laten plaatsen. Wat wij zo interessant vonden aan Sedum dakbedekking, is dat het geen technologie is, maar juist heel natuurlijk. In het artikel lazen wij dat Sedum een plant is die je op je dak laat groeien. Deze planten zijn goed voor het milieu, maar ook voor het dak. De planten absorberen regenwater, waardoor het dak minder te verduren heeft. Het dak gaat door de planten langer mee en wordt ook nog een goed geïsoleerd door de planten. Hierdoor blijft het warmer in de winter en koeler in de zomer. Wij waren vooral bezig met technologieën die zorgen dat wij energiezuiniger leven, maar hadden nooit aan de natuur gedacht. Voordat wij Sedum dakbedekking zouden leggen wilden wij eerst goed weten hoeveel geld het zou kosten en of wij het ook konden plaasten.  

Sedum dakbedekking gekocht bij Simpel Sedum

Online vonden wij veel pagina’s waar over de voordelen van Sedum dakbedekking werd geschreven. Wij wisten al een aantal voordelen, maar we lazen ook dat het erg goedkoop is, dat je vaak subsidie kan aanvragen via de gemeente en dat de planten zeer weinig onderhoud nodig hebben. We wilden graag de prijs zijn voor de planten en vonden verschillende webshops. Een van de webshops die we vonden was van Simpel Sedum. Op de website https://www.simpelsedum.nl/sedum-dakbedekking/ van Simpel Sedum zagen we dat we de Sedum Dakbedekking hier erg goedkoop konden kopen. Dit bedrijf verkoopt daarnaast ook de Sedum op matten, zodat het erg gemakkelijk is om de planten te plaatsen. Wij waren bang dat Sedum Dakbedekking niet mogelijk zou zijn voor een hellend dak, maar gelukkig kunnen de matten en planten daar ook worden geplaatst. We maakten een berekening van hoeveel vierkante meter wij nodig zouden hebben en welk bedrag we dan moesten betalen. De kosten waren veel lager dan we hadden verwacht en we besloten om direct de Sedum planten via Simpel Sedum te bestellen.

Gemakkelijk plaatsen

We hadden een afspraak gemaakt voor het leveren van onze bestelling, zodat we zeker wisten dat we thuis zouden zijn. Op de afgesproken dat kwam onze order binnen. We besloten om direct de Sedum dakbedekking te plaatsen op het dak. Dit was erg gemakkelijk door de matten en wij waren in een paar uur klaar. Het dak vinden wij zelfs mooier met de planten erop. Voor Sedum dakbedekking kunnen wij Simpel Sedum aanraden.

  • Sedum heeft veel voordelen
  • De order was erg goedkoop
  • Ze verkopen gemakkelijk te plaatsen matten
  • Wij konden alles zelf plaatsen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn