Ratten bestrijden is noodzakelijk

Veel mensen zullen het er mee eens zijn dat het echt belangrijk is om aan de slag te gaan met ratten bestrijden op het moment dat deze zich ophouden in jouw bedrijfsruimte of, erger nog, in jouw woning. De reden die veel mensen hiervoor aanvoeren, is dat ze de beestjes eng vinden of omdat zij ze vies vinden. En hoewel dit natuurlijk een goede reden is om met de bestrijding aan de slag te gaan, moet je niet vergeten dat er nog meer redenen zijn voor ratten bestrijden, zoals:

  • het voorkomen van ziektes
  • stank- en geluidsoverlast tegengaan
  • beschadiging van meubels en kabels voorkomen

Mensen realiseren zich vaak onvoldoende dat dit ongedierte verantwoordelijk kan worden gehouden voor verspreiding van bepaalde ziektes. De pest mag dan wel niet meer voorkomen, maar ze kunnen nog wel salmonella verspreiden en de ziekte van Weil. Dit is de zwaarwegendste reden om zo snel mogelijk van dit ongedierte af te willen komen. Maar ook het feit dat zij overal hun keutels laten vallen en daarmee voor flinke stankoverlast zorgen, is natuurlijk een reden voor ratten bestrijden. Daarnaast zorgen ze vaak ook voor flink wat lawaai, met hun gekrab aan de muren en het heen en weer lopen ‘s nachts. Bovendien willen zij graag hun tanden scherp houden en dit doen zij door te knagen aan alles wat zij tegenkomen, zoals meubilair en kabels. Zetten zij hun tanden in elektriciteitskabels, dan kan er zomaar kortsluiting ontstaan, met als ergste gevolg een brand. Ratten bestrijden is dan ook zeker geen overbodige luxe!

Ratten bestrijden en hun komst voorkomen

Natuurlijk is het beste echter nog altijd voorkomen dat je last van dit ongedierte krijgt, want dan hoef je ook niet aan de slag te gaan met ratten bestrijden. Wat voor maatregelen kun je nu nemen om hun komst tegen te gaan? Het belangrijkste is je eten altijd goed opbergen, want ze komen binnen omdat ze voedsel zoeken. Valt er niets te halen, dan is jouw pand voor hen ook niet aantrekkelijk. Daar komt bij dat ook je afvalbakken goed afsluiten belangrijker is, net als het feit dat er geen kruimels op de grond te vinden zijn. Want ze zullen eten wat ze maar kunnen vinden! Wil jij voorkomen dat je ratten bestrijden moet? Dan zijn dit dus zeker punten om op te letten!

Los het op met hulp van Beestjes Kwijt

Ratten bestrijden is geen sinecure, gezien de hierboven genoemde punten wil je gewoon zeker zijn dat je weer van ze af komt op het moment dat zij in jouw pand zitten! Hoe kun je dit nu voor elkaar krijgen? Je kunt natuurlijk gewoon zelf aan de slag gaan met vallen en met gif, middelen hiervoor kun je bij verschillende winkels wel vinden. Maar wil jij echt zeker weten dat het op een goede manier gebeurt, dat je echt van ze af komt? Dan is het aan te raden om hiervoor een specialist in de arm te nemen. Het vinden van een dergelijke specialist hoeft bovendien helemaal niet moeilijk te zijn als je gebruik maakt van de hulp van Beestjes Kwijt. Zij hebben in het hele land, dus ook bij jou in de buurt, specialisten die kennis hebben van ratten bestrijden en van de bestrijding van ander ongedierte. Jij hoeft alleen maar even contact met hen op te nemen en zij zorgen er dan voor dat er snel een bestrijder bij jou langs komt om het probleem voor jou op te lossen! Niet alleen kunnen zij voor ratten bestrijden zorgen, zij geven ook graag tips over het voorkomen van een nieuwe plaag en zij kunnen periodieke controles voor jou uitvoeren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn