Puglia vakantie plannen

Denkt u aan een ontspannen week weg? Een Puglia vakantie is misschien dan wel wat voor u. Apulië, Puglia in het Italiaans, is een regio gelegen in het zuidoosten van Italië. Het bevindt zich in “de hak van de laars van Italië”. De provincie grenst in het oosten aan de Adriatische Zee en in het westen aan de Ionische Zee. Voor de meeste mensen is Puglia een vrij onbekende regio. Juist hierom is een Puglia vakantie ideaal voor mensen die er even tussenuit willen. Op puglia-reizen.com boekt u snel en betrouwbaar een prachtige reis naar het gebied. U overnacht in één van de diverse accommodaties die speciaal zijn uitgekozen op hun ligging en kwaliteit. Zo zijn er villa’s aan zee, prachtige vakantiehuizen met zwembad of appartementen in de stad. Het leuke van het gebied is dat het niet zwart ziet van toeristen; de pittoreske dorpjes liggen erbij zoals aan het begin van de eeuw en de stranden zijn uitgestrekt en rustig. Omdat er weinig toeristen komen is de aloude Italiaanse samenleving op het platteland bovendien nog grotendeels intact gebleven. Een Puglia vakantie is dus vooral een spannende beleving in weelderige natuur. De ongereptheid van het gebied spreekt een ieder aan en geeft elke bezoeker de mogelijkheid tot prachtige fietstochten of wandelroutes. De regio heeft ongeveer 4 miljoen inwoners waarvan er ongeveer 320 duizend in Bari, de hoofdstad, wonen. Bari heeft een fascinerend verleden. De stad is gesticht rond 1.500 voor Christus en heeft in haar verleden onder leiding gestaan van de Goten, de Arabieren, de Normandiërs en zelfs de Byzantijnen. U ziet deze indrukwekkende geschiedenis terug in het fraaie cultuurlandschap van Puglia. Vakantie zou geen vakantie zijn zonder vermaak. Uiteraard is hiertoe in de regio ook volop mogelijkheid met diverse vormen van watersport; waaronder surfen, duiken of varen op zee. Kortom: op een Puglia vakantie krijgt u alle ruimte voor natuur, cultuur en ontspanning die u zo hard nodig heeft. Tussen mei en september kunt u genieten van heerlijk zonnig weer met tempraturen tot wel 30 graden. Houdt u niet van een te hoge tempratuur? April en september zijn perfecte momenten om uw Puglia vakantie buiten het seizoen te plannen. Bij puglia-reizen.com hebben we in een handomdraai de ideale vakantie voor u gepland!

Uitstapjes tijdens uw Puglia vakantie

Ondanks het rustige imago van de regio is er tijdens uw Puglia vakantie genoeg te doen. U vindt in de streek Byzantijnse kerken (uit de zesde eeuw na Christus) en ook vele Arabische invloeden. Ook in het eerdergenoemde Bari is genoeg te beleven. U vindt er de Basiliek van Sint-Nicolaas, waar de stoffelijke resten te vinden zijn van Sint Nicolaas. Deze Nicolaas, de beschermheilige van de stad, is dezelfde als die wij in Nederland vereren op 5 december. Op uw Puglia vakantie krijgt u dus ook een stukje van thuis mee! Verder geeft Bari met haar oude stadscentrum toeristen de gelegenheid een prachtige Byzantijnse binnenstad te aanschouwen. In de achterstraatjes, waar de Italianen hun eigen gang gaan, kunt u bovendien de sfeer proeven van het “echte” Italië. Een andere toeristische trekpleister is het Castel del Monte uit 1240. Dit is een achthoekig kasteel wat ooit heeft toebehoord aan Frederik II. Het kasteel staat ongeveer 50 kilometer ten noorden van Bari. Het wordt omschreven als een van de meest fascinerende bouwwerken van Frederik en het heeft dan ook een welverdiende plaats op de werelderfgoedlijst. Ook is het kasteel te zien op de eurocent van Italië. Waar de regio echter onder de Italianen om bekend staat zijn de Trulli; kleine, witgekalkte huisjes met een konisch dak, gemaakt van grijze dakpannen. Niemand weet precies hoelang de Trulli al bestaan, maar ze stammen al van voor de Romeinen. Het is zelfs mogelijk om tijdens de Puglia vakantie in één van deze huisjes te slapen. In het stadje Alberobello vind je het hotel ‘l Trulli’, waar een ieder wordt uitgenodigd een nacht te verblijven in een van deze verbazingwekkende gebouwtjes. Tot slot is er het havenstadje Gallipoli, met een modern en een oud gedeelte. Het nieuwe gedeelte bevat veel bewonderenswaardige gebouwen, laat niemand u zeggen dat u op uw Puglia vakantie niks moderns heeft gezien! Het oude gedeelte bevindt zich op een klein eiland, verbonden aan het vaste land en de rest van de stad met een brug uit de zestiende eeuw. Ook staat er een unieke Griekse fontein, waarvan men vermoedt dat deze stamt uit de derde eeuw na Christus. Op de fontein staat het wapen van Charles III van Spanje. De stad is schitterend om te bekijken en in de omgeving wordt het enkel beter. Er bevinden zich rondom Gallipoli namelijk diverse grotten en rotsen waar de wat avontuurlijke toerist zijn ogen uitkijkt. Tijdens uw Puglia vakantie heeft u dus meer dan genoeg te zien en te beleven!

Vervoer naar het gebied

Om uw Puglia vakantie te beginnen is het slim om te bekijken wat de makkelijkste vervoersmiddelen zijn. De auto ligt het meest voor de hand. U moet er dan wel op bedacht zijn dat de afstand van Amsterdam naar Bari ongeveer 1500 kilometer bedraagt. Deze afstand kan voor sommige mensen een probleem opleveren. Het vliegtuig is ook een optie. Er is een groot aantal vliegtuigmaatschappijen dat vliegt op Bari, waaronder Ryanair vanaf Eindhoven, Vueling Airles vanaf Amsterdam en Airberlin vanaf Düsseldorf. Puligareizen.com adviseert u graag over uw Puglia vakantie en wil u met alle plezier bijstaan in het plannen van uw reis. Zo haalt u het allerbeste uit deze kleine vergeten parel van Italië!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn