Ontdek de magie van het Noorden via een noorderlicht vakantie

De aarde biedt een mens ontzettend veel magie als de mens in kwestie weet waar het moet kijken. Voor een kind is alles wonderlijk. Het idee van wonder is echter iets dat we langzaam maar zeker verliezen naarmate we ouder worden. Dat is niet per se een psychologisch feit, want het heeft ook zeker met de cultuur te maken en de hoeveelheid kennis waar de mens tijdens een bepaalde periode over beschikt. Voor de oude Grieken was verwondering juist een essentieel onderdeel van wat het was om mens te zijn. Maar je moet dan wel rekening houden met het feit dat deze Grieken veel vrije tijd hadden om te reflecteren. Ze hadden slaven voor de meer basale vormen van arbeid en het is juist de arbeid (werk, baan, carrière) die maakt dat je dat gevoel van verwondering kwijtraakt. Dus zodra je meer en meer ingebed raakt in je baan, dan heb je minder oog voor de wonderen van de wereld. Daarom is een noorderlicht vakantie van Xplore the North zeker geen slecht idee. Want het noorderlicht is iets waar vrijwel ieder mens van onder de indruk zal zijn. Een noorderlicht vakantie zorgt er sowieso al voor dat je uit je dagelijkse routine wordt gehaald. Je hebt immers vakantie en dus ben je niet meer aan het werk en volg je ook niet de dagelijkse routines. Dit maakt je geest direct wakkerder en alerter. Maar als je in deze toestand naar Spanje gaat, dan val je op strand letterlijk en figuurlijk net zo hard weer in slaap. Daarom is een noorderlicht vakantie zo uniek, want je bent in een omgeving waar je wel kunt ontspannen, maar niet kunt luieren. Het ontspannen komt juist door het feit dat je actief bezig bent. Je hebt immers verschillende vormen van ontspanning. Jezelf overladen met prikkels inspanning en avontuur kan je aan het einde van de dag een enorm voldaan gevoel geven. Die ontspanning zorgt er vervolgens ook weer dat je meer ontvankelijk wordt voor de magie die deze wereld te bieden heeft. Als je in deze staat het noorderlicht bekijkt tijdens je noorderlicht vakantie, dan kan het niet anders dan dat je in vervoering raakt. De wereld lijkt even stil te staan, terwijl het schouwspel in de lucht over je heen lijkt te spoelen. Het is dan ook zeker de moeite waard om een noorderlicht vakantie te boeken en als het ware weer terug te gaan naar de wortels, zodat je weer in staat bent om te genieten van het wonder van deze kleine planeet in een ongekend groot universum.

Aarzel niet langer en boek direct een Noorderlicht vakantie

Je leeft in principe maar 1 keer en dus heb je tijdens je korte leven ook maar beperkt de tijd om de planeet waar je op woont te ontdekken. Je moet dus prioriteiten stellen en daarom is het niet zo gek dat een noorderlicht vakantie hoog op de lijst staat. Via xplorethenorth.nl kun je dan ook direct een noorderlicht vakantie boeken. 

Kies voor expertise, kies voor Xplore the North

Je wilt natuurlijk ook echt het genieten van het noorderlicht en dus kies je voor een professioneel en ervaren reisorganisatie met: 

  • Expertise
  • Ervaring 
  • Kennis

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn