Krijg hulp wanneer u gedagvaard bent

Het kan altijd voorkomen dat u een rekening of boete vergeet te betalen. Echter kan dit een flinke kostenpost met zich meebrengen als u er helemaal niet meer aan denkt. Daarnaast kunt u ook gedagvaard worden. Nadat u bent gedagvaard moet u voor de rechter verschijnen. Dit is niet meer te voorkomen. Sociaal Verhaal kan u helpen wanneer u gedagvaard bent. Wij geven altijd deskundig advies, zodat u precies weet wat u moet doen wanneer u gedagvaard bent en hoe u op de juiste manier kunt handelen. Wij leggen u graag uit wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen en hoe u met ons in contact komt als u gedagvaard wordt. Zo weet u precies wat de juiste handelingen zijn en hoe u eventueel verweer kunt voeren.

Verschillende vormen van gedagvaard worden behoeven een andere aanpak

Als u gedagvaard bent, dan kunt u een zitting bij de rechtbank niet meer voorkomen. Wanneer u echter niet naar de zitting van de rechter gaat, dan zal de rechter de eis tegen u toewijzen. Bij een civiele procedure wordt u dan tevens veroordeeld tot betaling van de kosten van de procedure, de kosten van de dagvaarding en de rechter. Dit komt nog bovenop de verordening in de hoofdzaak. Het is daarom van belang dat u altijd op de juiste manier handelt wanneer u bent gedagvaard. Als u bent gedagvaard door de deurwaarder en u wilt verweer voeren tegen de eis in de dagvaarding, dan moet u in de eerste plaats uitzoeken of u op de in de dagvaarding vermelde zittingsdatum in persoon of bij advocaat voor de rechter moet verschijnen. Of dat de datum waartegen u door de deurwaarder bent gedagvaard een zogenaamde rolzitting is. Dit is geen echte terechtzitting met een rechter, maar een papieren zittingsdatum waarop een advocaat zich namens u moet stellen en uitstel voor een conclusie van antwoord moet vragen. Dit is meestal het geval als u gedagvaard bent voor de gewone civiele rechtbank, voor bijvoorbeeld een geldvordering van boven de 25.000 euro. U kunt alleen op deze manier het verstek nog zuiveren in de voorliggende periode. Dit kan dan alleen als een advicaat zich alsnog voor u bij de rechtbank als advocaat stelt op de dagvaarding en uitstel voor conclusie van antwoord vraagt. Bij een kantonrechter heeft u andere regels:

  • Minder formele drempels om zelf verweer te voeren
  • U kunt mondeling verweer indienen
  • Uitstel voor schriftelijk verweer
  • U mag iemand anders sturen met een schriftelijke machtiging

Als u de formele termijn met uw uitstelverzoek heeft gedekt, kunt u contact met ons opnemen om uw verweer en de vervolgstappen te bespreken. Indien u niet zelf uw verweerschrift voor de rechter wilt opstellen, dan kunnen wij u daar gratis bij helpen als u tot de doelgroep van Sociaal Verhaal behoort. Wij kunnen ook voor een gratis advocaat zorgen wanneer u geen of een laag inkomen heeft en goede gronden heeft om de vordering in de dagvaarding te betwisten.

Altijd ondersteuning bij uw verweer

Sociaal Verhaal is uw specialist op het gebied van dagvaardingen. Wij hebben specialisten in dienst die van meerdere vlakken wat afweten. Zo heeft u altijd deskundig advies en ondersteuning bij het verweer van uw dagvaarding. Op onze website vindt u een uitgebreide lijst van onze specialisaties, waardoor u direct kunt zien of u met uw dagvaarding bij ons terecht kunt. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, behoefte aan advies of wilt u de mogelijkheden voor uw situatie bespreken? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://www.sociaalverhaal.com/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn