Ideale horren voor het hele huis

Dat het zo warm was deze zomer hebben we goed gemerkt bij ons thuis. Het was soms echt te warm om binnen te zitten, maar soms moet je wel. Om de warmte het huis uit te krijgen hebben we regelmatig de ramen en deuren open gezet. Dit had alleen wel als nadeel dat binnen de kortste keren het huis vergeven was van de vliegen en de muggen. We hadden voor dit huis nog geen horren aangeschaft en dus ben ik op een rustige vrijdagmiddag op mijn werk op www.huboamstelveen.nl gaan kijken wat ze daar voor horren verkopen. De Hubo in Amstelveen zit namelijk dicht bij mijn werk en als ze passende oplossingen zouden hebben, dan was het natuurlijk gemakkelijk om even na mijn werk daar langs te rijden om een aantal horren aan te schaffen.

Passende horren voor ramen en deuren

Ik heb op de website van de Hubo verschillende horren gezien. Horren voor:

  • Deuren
  • Draairamen
  • Kiepramen
  • Schuiframen en -puien

Eigenlijk voor alle soorten deuren en ramen is wel een hor te bedenken en dat was mooi, want zo wist ik al snel dat ik hier aan het juiste adres was om horren te vinden. Ik ben nog dezelfde dag naar de Hubo gereden om daar de verschillende horren te bekijken en te vergelijken. Nadat ik elke hor goed had bestudeerd en al een beetje een idee had gekregen over de mogelijkheden per type raam of deur, ben ik naar huis gegaan. Daar heb ik de verschillende ramen en deuren opgemeten en bekeken hoe de situatie precies in elkaar zit, zodat ik daarop mijn aanschaf van de horren kon baseren. Bij de Hubo in Amstelveen werken mensen met veel verstand van dit soort zaken en daardoor konden ze me precies vertellen wat voor hor ik voor welk raam of welke deur moest kopen. Dat was erg handig, want zo kon ik al snel mijn keuze maken uit de verschillende opties die er voor handen waren. Ik had met mijn vriend al een beetje besproken wat de kosten zouden zijn en per hor is dat natuurlijk verschillend. Voor de ene plek wilden we een hor met een schuifsysteem hebben. Voor een andere plek zou een hor met rolsysteem weer veel praktischer zijn. Het is natuurlijk best wel veel om in één keer het hele huis te voorzien met een hor op elke plek waar je maar een raam of deur kunt openzetten. Toch hebben we dat gedaan. We hadden beide ons vakantiegeld binnen en opgespaard voor een uitgave zoals dit. Met de aanschaf van horren door het hele huis hebben we namelijk wel een oplossing die voor meerdere jaren te gebruiken is. Dat is best praktisch en naar onze mening ook zeker de investering waard. Nu viel ons overigens de prijs van deze horren reuze mee. Bij andere leveranciers betaal je soms veel meer en ik heb een vergelijkend warenonderzoekje gedaan, waarbij ik heb geconstateerd dat je voor dat extra geld geen extra kwaliteit krijgt. Nee, de hor van de Hubo is een prima hor voor ons.

Geen insect meer in huis te bekennen

Direct na de aanschaf hebben we elke hor op zijn plek geïnstalleerd en dat was geen moment te vroeg. Het bleek dat we nog een paar weken flink warm weer tegemoet konden zien en dus zouden de ramen en deuren bijna permanent open staan. Sinds dien openen we een raam of deur en sluiten we direct de hor, zodat geen insect meer de kans krijgt om ons huis binnen te dringen. Dat merken we nu heel goed, want zelfs ’s nachts is er geen mug meer in onze slaapkamer te bekennen. Heerlijk. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn