Hypotheek oversluiten

Denkt u over een hypotheek oversluiten en wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Van Bruggen Adviesgroep is een partij dat gespecialiseerd is in alles dat met hypotheken te maken heeft. Op hun website vanbruggen.nl staat al veel informatie vrijgegeven dat u moet weten over hypotheken. Zo ook de nieuwe regels voor het nieuwe jaar en de voorwaarden die hieraan vast zitten. Als mensen hun hypotheek willen afsluiten, dan kan het een behoorlijke onderneming zijn om dit tot stand te brengen. Veel willen bijvoorbeeld een goedkopere hypotheek hebben of de looptijd van de rente zit er bijna op. Dit zijn momenten dat het informeren naar een hypotheek oversluiten raadzaam is. Via Van Bruggen Adviesgroep komt u erachter of dit voor u inderdaad de voordelige optie is, of dat u beter uw hypotheek kunt houden bij de huidige instantie. Daarom biedt Van Bruggen Adviesgroep een oversluitcheck om mee te beginnen. Dit is een snelle manier om erachter te komen of de mogelijkheid er voor u is. Daarnaast ook of er voor u voordelen aan vast zitten of niet. Mocht de uitkomst positief zijn, dan wilt u zo snel mogelijk dit in gang zetten. In dat geval kunt u een afspraak maken met een adviseur van Van Bruggen. Samen met deze expert gaat u een hypotheek afsluiten, om tot een beter resultaat te komen waar u nog een lange periode plezier van gaat hebben.

Hypotheek oversluiten, waar u aan moet denken

Besluit niet te snel tot een hypotheek oversluiten. Doe dit echt met behulp van een adviseur. Er zijn zoveel punten waar u aan moet denken. Zoals bijvoorbeeld ook de timing, de rente en de rentevaste periode die u nu gaat instellen. Dit zijn beslissingen waar een expert u het beste in kan voorlichten. Het zijn belangrijke beslissingen die ook te maken hebben met uw financiële situatie voor nu en de toekomst. Daarnaast moet u ook betalen bij het hypotheek oversluiten. Dit wordt ook wel boeterente genoemd en dat betaalt u over het aanpassen van uw huidige hypotheek of het overstappen naar een andere hypotheekverstrekker. Hoe hoog deze boeterente is, is afhankelijk van de looptijd van uw hypotheek en de stand van uw huidige rente. Wanneer u inderdaad er aan denkt om uw hypotheek te verhogen, dan moet u er zeker van zijn dat u dit financieel kunt dragen. De Van Bruggen Adviesgroep gaat voor u in kaart brengen of een hypotheek oversluiten voor een hoger bedrag een mogelijkheid is voor u.

Rentemiddeling, een ander alternatief

Tegenwoordig hebben ze bij het hypotheek oversluiten een alternatief gevonden voor de boeterente. Hiervoor is de rentebemiddeling in gang gezet. Hierbij is het mogelijk een nieuwe rente vast te stellen bij het oversluiten. De boeterente wordt dan verspreid over de rente vaste periode, oftewel verrekend met de nieuwe hypotheekrente. Op deze manier hoeft u niet meteen een groot bedrag te betalen bij het hypotheek oversluiten. Dankzij de rentebemiddeling maakt dit voor u de mogelijkheid groter om een hogere hypotheek af te sluiten of een lagere rente vast te stellen voor de volgende periode. Waar voorheen de boeterente een reden was voor het annuleren van een hypotheek oversluiten, biedt de rentebemiddeling juist meer mogelijkheden. Leg dit voor aan uw hypotheekadviseur bij Van Bruggen Adviesgroep, zodat u alle manieren heeft overwogen. Wie weet gaat het u juist redden en kunt u nu wel een hypotheek afsluiten waarmee u die verbouwing kunt uitvoeren of het lagere rentepercentage vastleggen waarmee u geld gaat besparen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan bij Van Bruggen Adviesgroep voor hypotheek oversluiten via vanbruggen.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn