Horlogebandjes bepalen uitstraling

Wat denk jij dat het meest de uitstraling van horloges bepaalt, de uurwerken of de horlogebandjes? Veel mensen zullen in eerste instantie voor het eerste punt gaan, de vorm, de grootte en het materiaal hiervan lijken inderdaad sterk bepalend voor de uitstraling van het horloge. Maar vervang maar eens het bandje en je zult zien dat dit eigenlijk nog veel meer beeldbepalend is. Als jouw kledingstijl in de loop van de jaren dus veranderd is en je wilt graag dat jouw horloge hier weer goed bij past, dan is het dus handig om op zoek te gaan naar horlogebandjes die passen bij jouw nieuwe stijl. Je zult zien dat je door deze te vervangen er meteen voor kunt zorgen dat het toch weer helemaal bij jou past. Dat is handig, want zo kun je dus jaren met hetzelfde klokje doen en toch iedere keer een heel nieuwe stijl creëren door de horlogeband te vervangen. Dat dit vervangen zo gemakkelijk gaat is ook handig met het oog op slijtage. Het uurwerk slijt eigenlijk maar nauwelijks, terwijl de bandjes juist vaak sterk aan slijtage onderhevig zijn. Door uit de vele horlogebandjes die er te krijgen zijn een nieuwe te kiezen, kan jouw polshorloge dus weer jaren mee.

Diverse varianten horlogebandjes

Wie naar nieuwe horlogebandjes gaat kijken, zal tot de ontdekking komen dat er een zeer ruim aanbod op dit gebied is. In de eerste plaats natuurlijk al wat betreft het materiaal waar ze van gemaakt zijn, hiervoor heb je al verschillende opties zoals:

  • nato strap, een geweven soort nylon
  • verschillende soorten metaal
  • rubber
  • leer

Nu is het zo dat ieder materiaal ook nog weer in verschillende kleurvarianten verkrijgbaar is. Rubber en nato strap zijn natuurlijk kunstmatige materialen, dus hierbij kun je sowieso uit een ruime keur aan kleurvarianten kiezen. Van felle en vrolijke kleuren, tot juist rustige tinten. Maar ook bij metaal en leer zijn er verschillende kleurtinten mogelijk. De verschillende materialen van de horlogebandjes zorgen ook zonder op de kleur te letten al voor grote verschillen in stijl en uitstraling. Metaal of rubber verschilt bijvoorbeeld sterk van elkaar in stijl. En niet alleen voor het oog is dit verschillend, het geeft ook een ander gevoel aan de huid. Sommige mensen dragen liever leer op hun huid, anderen geven de voorkeur aan bijvoorbeeld nato strap. Door de verschillende soorten horlogebandjes die er te krijgen zijn, is er echter altijd wel een variant te vinden die helemaal bij jou past.

Ruime keus bij de Horlogebanden Specialist

Hoewel voor jouzelf materiaal en kleur natuurlijk erg belangrijk zijn met het oog op de stijl van je horloge, zijn er ook twee andere punten van groot belang bij je zoektocht naar nieuwe horlogebandjes. Ten eerste is dat het feit of de horlogeband een rechte aanzet heeft. Is dat niet het geval, dan is het niet mogelijk om zelf de band te vervangen en dan is het dus zonde om een nieuw bandje te kopen. Ten tweede is de maat van belang. Alle uurwerken hebben weer een andere maat als het aankomt op horlogebandjes. Om ervoor te zorgen dat jij een passend exemplaar koopt, meet je de ruimte tussen de oortjes waar je het horlogebandje tussen moet stoppen. Weet je het soort aanzet en de afmeting, dan kun je echt gaan zoeken. Bij de Horlogebanden Specialist kun je voor nagenoeg iedere afmeting kiezen uit veel verschillende opties wat betreft materialen en kleuren. En staat jouw maat niet op hun site? Neem dan gewoon eens contact met hen op, de kans bestaat dat ze jou dan alsnog wel van passende horlogebandjes kunnen voorzien.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn