Hoe je reis naar Turkije plannen en een visum Turkije aanvragen?

Hoe je reis naar Turkije plannen en een visum Turkije aanvragen?Om te beginnen controleer je al je reisdocumentatie. Als je naar Turkije reist, is een geldig paspoort vereist en moet je paspoort nog over voldoende blanco pagina’s beschikken en nog 180 dagen geldig zijn van zodra je aankomt in Turkije. Als er niet voldoende ruimte is voor inreis- en uitreisstempels in je paspoort, word je de toegang tot Turkije ontzegd. Daarnaast is het vereist een geldig visum Turkije te hebben. Het paspoort moet ten minste nog 60 dagen geldig zijn na de vervaldatum van je visum Turkije, visumverlenging of verblijfsvergunning. Dit betekent dat als je visum zes maanden geldig is, je een paspoort zou moeten hebben dat acht maanden geldig is na het invoeren van de datum van het visum. Alle reizigers moeten voor aankomst in het bezit zijn van een Turks visum dat te verkrijgen is op de Turkse ambassade of van het e-visumaanvraagsysteem online.

Visum Turkije aanvragen via e-visum Application Services

De eVisa is een Electronic Travel Authority (ETA) die de “visumsticker” en “stempelachtige” visa vervangt die eigenlijk formeel wordt afgegeven aan grensdoorlaatposten. Je kunt een visum Turkije elektronisch verkrijgen na het invoeren van de gevraagde gegevens en door online te betalen met je Visacard, Bancontact/Mister Cash, Mastercard, iDeal en eMaestro. Een Turks e-Visa is enkel geldig voor toeristische of handelsdoeleinden. Voor andere doeleinden, zoals werk of studie, ben je verplicht om je aan te melden via ambassades of consulaten. Nadat je je aanvraag om een visum Turkije te verkrijgen online hebt ingediend, wordt het visum Turkije naar je gemaild (op aanvraag kan het je ook toegestuurd worden). Zorg er dus voor dat je een correct e-mailadres opgeeft bij je aanvraag! Nadien is het de bedoeling dat je het visum Turkije afdrukt en uiteraard bewaard in je paspoort. Tijdens de reis moet je dit visum altijd bij je hebben. Als je een e-visum wilt aanvragen of je bent op zoek naar meer informatie, ga dan naar de volgende website: www.evisumturkije-aanvragen.nl van eVisa Application Services.

Plan een leuke reis met deze tips

Nu je je visum Turkije hebt aangevraagd, kun je verder je reis naar Turkije plannen. Uiteraard begin je bij het bepalen van je budget. Afhankelijk van je budget, kun je lange of korte trips plannen, een stedentrip of meerdere stedentrips. Het goede nieuws is dat Turkije veel te bieden heeft voor om het even welk budget. Hieronder enkele tips:

  • Te bezoeken plaatsen buiten Istanboel – Cappadocia (ongewone formaties die lijken op schoorstenen, kegels en pinakels), Ephesus (één van de grootste steden in het Romeinse Rijk waar je de tempel van Artemis kunt vinden), Bodrum (prachtige stranden en resorts op de kliffen), Side (stad met ruïnes en klassieke en moderne resorts met witte zandstranden), Mamaris (turquoise wateren en historische architectuur), Antalya (prachtige stranden, bergen en oude ruïnes).
  • Te bezoeken binnen Instanbul: goed voor om het even welk budget: de blauwe moskee, Aya Sofya, Basilica Palace Cistern, Topkapi paleis, Ayasofya Hurrem Sultan Hamam, Sūleymaniye moskee, Gran bazaar, Bosphorus Strait
  • Om gezond te blijven tijdens je reis: eet goed gekookt voedsel en gepasteuriseerde zuivelproducten, want verse zuivelproducten kunnen bacteriën bevatten. Schil fruit en groenten en vermijd voedsel te eten van straatverkopers of voedsel dat op kamertemperatuur wordt geserveerd. En heel belangrijk: controleer of je waterfles werd verzegeld!
  • Ontdek je bestemming! Het is erg belangrijk om de Turkse gebruiken, lokale wetten en cultuur te ontdekken. Er gaat niets boven aankomen op je bestemming en je niet verloren voelen. Weet precies waar je bent en waar je naartoe gaat. Het is ook belangrijk om het lokale weer bij te houden, vooral als je gaat wandelen (neem altijd water mee!)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn