Hoe Alopecia Areata mijn leven veranderde

Een aantal jaar geleden viel het me op een bepaald moment regelmatig op dat er wel erg veel haren op mijn kussen lagen na een nacht slapen en dat ook na het borstelen van mijn haar er meer losse haren meekwamen dan voorheen het geval was. In het begin zocht ik er niet zoveel achter. Ik dacht dat het stress was. Op mijn werk hadden we op dat moment een zeer drukke periode en ik had daar inderdaad veel stress door. Mijn dochtertje van vijf maakte na een aantal weken een grapje over een kaal plekje op mijn hoofd. Net als opa, voegde ze er nog aan toe. Ik lachte en dacht dat ze me gewoon in de maling zat te nemen. Bij kinderen kun je eigenlijk altijd van een ding uitgaan en dat ze je nooit zomaar in de maling nemen. Toen ik die avond met mijn man op de bank zat vroeg ik hem naar mijn hoofdhuid te kijken. Ik zag dat hij schrok van wat hij zag. Toen hij me vertelde dat er verschillende wel erg lichte plekken tussen mijn haren zaten wist ik dat dit niet zomaar door stress kon komen. Ik ben de volgende dag nog naar de dokter gegaan. Het duurde enige tijd voordat ik de diagnose Alopecia Areata kreeg en toen het eenmaal het geval was was het zowel een schok als een opluchting. Ik wist eindelijk wat ik had, maar Alopecia Areata klonk ernstig. Mijn arts legde me uit dat het een grillige ziekte is, maar dat er een grote kans was dat ik weer volledig zou genezen van Alopecia Areata. Er was een hele kleine kans dat het niet over zou gaan en dat ik een van de volgende haarziektes zou ontwikkelen:

  • Alopecia Universalis
  • Alopecia Totalis

Twee vormen die op Alopecia Areata lijken, maar waarbij je (bijna) al je lichaamshaar verliest.

Prachtige haarwerken voor Alopecia Areata

In het begin kon ik de gevolgen van de Alopecia Areata nog goed verbergen door mijn haar strategisch te borstelen en vast te maken. Maar na verloop van tijd gingen de ovale kale plekken echt opvallen. Ik vond dit heel vervelend en kon er maar moeilijk mee omgaan. Ik ben toen online op zoek gegaan naar meer informatie over Alopecia Areata en wat ik er aan kon doen om de kale plekken zo goed mogelijk te verbergen. Zo kwam ik op de website van MoveHs Pure & Natural Hair Solutions terecht. Wat mij direct aansprak was dat de eigenaresse van dit bedrijf ook Alopecia Areata heeft gehad. Ik wist dus dat ik geholpen zou worden door iemand die ervaring heeft met het hebben van de ziekte en zelf weet hoeveel impact dit heeft. Niet alleen op je uiterlijk, maar voornamelijk psychisch is het heel zwaar. Van de een op de andere dag heb je niet meer die prachtige bos haar waar je al jaren zo trots op bent. Ik ben altijd heel blij geweest met mijn haar en het gaf me zelfvertrouwen. Alopecia Areata veranderde dat compleet. Ik durfde niet meer zomaar de straat op en werd depressief van hoe ik er uitzag. De haarwerken van MoveHs waren dan ook echt een uitkomst. Na het aanschaffen van mijn eerste pruik voelde ik me zo gelukkig. Eindelijk hoefde ik geen moeite meer te doen als ik even een boodschap wilde doen. De haarwerken zijn zo gemaakt dat je ze altijd kunt dragen. Wat je ook gaat doen. De kwaliteit is optimaal en zorgt er voor dat je je weer helemaal vrouw voelt. Het haar lijkt heel natuurlijk. Ik had maar aan weinig mensen verteld dat ik Alopecia Areata had en ik wist het altijd goed te verbergen. Ik heb dan ook van niemand de vraag gehad of ik een haarwerk droeg. Ik kreeg zelfs complimentjes over mijn nieuwe kapsel!

Het einde van Alopecia Areata

Uiteindelijk ging bij mij de Alopecia Areata weer over. Ik kan niet omschrijven hoe opgelucht ik me voelde toen de dokter me dit nieuws gaf. Omdat Alopecia Areata zo grillig is is er een kans dat het terugkomt. Ik ben dus altijd nog heel oplettend en doe het haarwerk van MoveHs dan ook zeker niet weg. Als de Alopecia Areata weer de kop op zou steken dan kan ik dat gelijk weer gebruik. Zonder eerst moeilijk te doen om altijd maar de kale plekken te verbergen. Alopecia Areata is een hele nare ziekte die voornamelijk op emotioneel gebied heel veel van je vraagt. Is er Alopecia Areata bij jou geconstateerd? Dan raad ik je zeker aan om eens met een psycholoog te praten. Wat bij mij ook heel erg hielp was praten met lotgenoten. Zij wisten precies waar ik doorheen ging met de Alopecia Areata. Bij MoveHs kun je ook direct een prachtig haarwerk laten aanmeten. Wacht er niet zolang mee als ik deed, want dat is nergens voor nodig! Het is belangrijk dat jij je gelukkig en mooi voelt. Laat Alopecia Areata je leven niet beïnvloeden. In de meeste gevallen gaat het vanzelf weer weg en de stress zal daar niet bij helpen. Accepteer het en je zult merken dat je binnen de kortste keren weer door het leven gaat met je eigen prachtige haar. Bij MoveHs kunnen ze je hier ook veel meer over vertellen. Stap dus eens binnen en laat je informeren over de mogelijkheden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn