Heerlijk ontspannen tijdens Tai Chi in Den Haag

Sinds enige tijd volg ik Tai Chi in Den Haag bij De Kristallen Naald en dat kan ik echt iedereen aanbevelen. Tai Chi is een techniek die sierlijke en vloeiende bewegingen combineert vanuit de vechtsport, zonder een vechtsport te zijn. Veel mensen denken dat, maar het juist meer een vorm van bewustzijn en meditatie. De Tai Chi in Den Haag wordt gegeven door Ben de Roo, die al heel lang ervaring heeft in het geven van het geven van lessen in Tai Chi en Taijiquan.

Een deskundig docent Tai Chi in Den Haag

Ben de Roo is onder andere als jurylid aangesloten bij de Stichting Taijiquan Nederland en zo heeft hij zeer veel kennis en ervaring opgedaan, waaronder in het geven van lessen Tai Chi in Den Haag. Dit is echt heel goed te merken:

  • Hij geeft zeer bekwaam les
  • Hij heeft geduld voor iedereen
  • Hij let op de details en stuurt bij waar nodig
  • Hij motiveert om heel mindful mee te gaan in de bewegingen

Ik had voor ik een proefles Tai Chi in Den Haag ging volgen al even over hem gelezen op de-wiekslag.nl en zijn aanpak sprak mij bij het lezen van deze informatie al aan. Ik ben met Tai Chi in Den Haag begonnen omdat ik meer aan mijn gezondheid wilde werken, maar dan van binnen uit. Ik doe wel aan sport, maar merk dat ik regelmatig door de stress van mijn werk en de waan van de dag in mijn hoofd blijf hangen. Ik ben daardoor nooit echt los van wat er dagelijks allemaal speelt. Meditatie lukt me niet echt, omdat je dan toch stil zit en het lastig is om de gedachten in je hoofd stil te zetten. Ik zit dan meteen te denken aan wat ik allemaal nog moet doen terwijl ik daar stil zit. Omdat je met Tai Chi in Den Haag in groepsverband bezig ben en je moet focussen op de vloeiende bewegingen, de technieken die je leert en dit niet kunt combineren met andere gedachten werkt dit voor mij perfect. Het werkt voor mij zelfs beter dan yoga, ondanks dat ik dat ook geprobeerd heb. Yoga komt dicht bij Tai Chi in de buurt, maar heeft minder bewegingen en kent meer momenten die je stil in een houding doorbrengt. Daarnaast ben je op een andere manier met je lichaam bezig en daarom heb ik de proefles Tai Chi in Den Haag gedaan. Ik voel me heel erg goed bij de rust die het me brengt, de spiritualiteit die er bij Tai Chi komt kijken en bij de manier waarop het door Ben de Roo in Den Haag wordt gegeven. Bijkomend voordeel voor mij is dat de Tai Chi in Den Haag wordt gegeven op donderdag avond, wat voor mij ook wel heel goed uitkomt in de planning met de kinderen en hun hele schema. Ik kan er dan lekker op de fiets naar toe, zo geniet ik ook even lekker van de buitenlucht en juist na de lessen is het heel prettig om ook echt even terug te gaan en te genieten van het buiten zijn.

Veel meer bewust van alles om mij heen

Het volgen van Tai Chi in Den Haag heeft voor mij het effect dat ik mij meer mindful kan voelen in alles wat ik doe. Het leert mij om bewuster te zijn van dagelijkse handelingen en minder bezig te zijn met wat gaat komen. Het zorgt er daardoor voor dat ook op mijn werk ik de techniek toe kan passen. Niet in beweging, maar wel in mijn focus. Ik kan Tai Chi wat dat betreft aan iedereen aanraden.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn