Gootsteen verstopt

Heb jij wel eens de gootsteen verstopt gehad? Dit is echt een ontzettend vervelend probleem. De meesten van ons zullen er maar zelden bij stilstaan hoe handig het is dat we gootstenen in huis hebben. Je kunt even een glaasje drinken wegspoelen dat je niet meer wilt hebben, je kunt de afwas doen of even je groenten afgieten. Allemaal zaken die je meerdere keren per dag doet, zonder er bij na te denken. Totdat de gootsteen verstopt zit! Op dat moment kom je er achter hoe vaak je eigenlijk van dit keukenonderdeel gebruik maakt. Of natuurlijk van dit badkamermeubilair, want ook daar zul je dit in combinatie met een kraan hebben zitten. Doordat je meerdere gootstenen in je huis hebt, kun je natuurlijk wel eventjes mee leven als één gootsteen verstopt is, je moet dan gewoon even naar een van de andere lopen om je handen te wassen, de groenten af te gieten, de afwas voor te spoelen en al dat soort zaken. Maar dat dit mogelijk is, betekent nog niet dat het handig is. Dat is het natuurlijk zeker niet, het is erg onhandig en het kost je veel tijd. Lees meer op https://rioolprobleemkwijt.nl/

Voorkom dat gootsteen verstopt raakt

Voorkomen is altijd beter dan genezen en dat geldt ook zeker in dit geval. Zit een gootsteen verstopt, dan is het vaak veel gedoe om dit weer op te lossen. Terwijl je het in veel gevallen best kunt voorkomen, mits je de juiste maatregelen neemt. Waar moet je dan aan denken? Je moet dan denken aan:

  • niet teveel zeep gebruiken bij het handen wassen
  • kleine hoeveelheden tandpasta gebruiken
  • etensresten in de prullenbak gooien en niet wegspoelen
  • de haren niet direct bij de gootsteen kammen of borstelen

Het lijken allemaal maar kleine dingetjes, maar door dit soort zaken in de gaten te houden, kun je dus wel voorkomen dat je gootsteen verstopt raakt. Je zult er bijvoorbeeld niet bij stil staan dat broodkruimels en een klein beetje vet voor problemen kunnen zorgen, maar het gaat zich ophopen in de afvoerbuizen en dan vormen ze toch zomaar een groot verstoppingsprobleem. Voorkom dus dat dergelijke zaken in je afvoer komen. Veeg je vette pannen schoon met een stukje keukenpapier, gooi broodkruimels en andere etensresten in de prullenbak en je voorkomt al veel problemen. Al die kleine dingetjes gaan immers samenklonteren en zorgen er zo voor dat je gootsteen verstopt komt te zitten!

Laat het snel oplossen

Nu is het niet altijd te vermijden dat de gootsteen verstopt raakt, ook stof kan hier bijvoorbeeld al een rol in spelen. Als je hier eenmaal mee te maken hebt, dan wil je er natuurlijk vooral zo snel mogelijk vanaf. Je kunt dit zelf proberen op te lossen, door een ontstoppingsmiddel te gebruiken of een rubberen ontstopper. Ook kun je de sifon losmaken en schoonmaken. Maar soms biedt dit onvoldoende soelaas en lukt het je gewoon niet zelf. Of je hebt hier allemaal geen zin in en laat het liever aan iemand anders over. Zit jouw gootsteen verstopt, dan kun je hier heel eenvoudig een professional voor laten komen door even contact op te nemen met Rioolprobleem Kwijt. Dit kan door hen te bellen of door het formulier op hun site in te vullen. Je geeft dan aan wat het probleem is waar jij mee te maken hebt en zij sturen dan een specialist naar jou toe. Doordat zij samenwerken met professionals in het hele land, zit er altijd wel iemand bij jou in de buurt die jou kan helpen hiermee, zodat jij snel hiervan verlost wordt. Zit jouw gootsteen verstopt? Neem dan dus gewoon contact op met Rioolprobleem Kwijt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn