Een prachtige noorderlicht vakantie

Het noorderlicht, aurora borealis, spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. We kennen het eigenlijk allemaal, de prachtige bewegende kleuren in de hemel, maar weinig mensen hebben het noorderlicht ooit in het echt gezien. Een noorderlicht vakantie staat bij veel mensen dan ook hoog op het verlanglijstje. Bij Xplore The North boek je snel en eenvoudig een prachtige noorderlicht vakantie. Je gaat op zoek naar de magische lichtsluiers van het Hoge Noorden en daarbij maak je kennis met alles wat dit gebied te bieden heeft. Op de website, http://www.xplorethenorth.nl/noorderlicht, vind je alle informatie die je nodig hebt. Zo krijg je hier direct een goed overzicht van accommodaties die worden aangeboden. Laat je verrassen door alles wat de natuur te bieden heeft, boek vandaag nog! Wanneer je een noorderlicht vakantie plant is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren:

  • Ligging van de accommodatie
  • Reisduur
  • Reisperiode
  • Stand van de maan

Een noorderlicht vakantie is eigenlijk niet geslaagd voordat je het noorderlicht daadwerkelijk hebt gezien. Het kiezen van een goede locatie is daarom essentieel. Wanneer je geen goede accommodatie uitkiest zul je de wonderlijke lichten helemaal niet tegenkomen of zul je hier ver voor moeten reizen. Hierdoor kun je een spontaan spektakel mislopen. Er zijn geen gezette tijden waarop de lichten zich laten zien, het is dus gewoon een kwestie van de juiste plaats op het juiste moment. Je kunt je kansen aanzienlijk vergroten door te kiezen voor locaties waar heel veel mensen al succes hebben gehad, waar het noorderlicht in verhouding vaker wordt gezien. Aanbevolen worden bijvoorbeeld de lodges in Lapland, de bovenste regio van Scandinavië, of in het puntje van Noorwegen. In ieder geval moet je meer dan 100 kilometer boven de poolcirkel zitten, anders zijn de lichten meestal onzichtbaar. Om van een noorderlicht vakantie een succes te maken is het dus ontzettend belangrijk dat je kiest voor een goede uitvalsbasis, je betaalt hier vaak natuurlijk wel wat extra voor. Helaas biedt geen enkele locatie een garantie op succes, je zult dus ook een beetje geluk moeten hebben! Naast de accommodatie is ook de reisduur erg belangrijk. Het is natuurlijk logisch dat hoe langer je gaat, hoe meer kans je hebt om het licht te zien. Zorg daarom dat je noorderlicht vakantie minimaal een week duurt. Hiermee geef je jezelf de beste kans om dit wonder van de natuur te aanschouwen. Natuurlijk is het altijd mogelijk langer te gaan en het schouwspel meerdere dagen te bewonderen. Zorg in ieder geval dat je niet te kort op vakantie bent, je wilt achteraf niet horen dat andere reizigers een paar dagen later wel succes hebben gehad!

Noorderlicht vakantie; reisperiode en stand van de maan

Voor een goede noorderlicht vakantie moet het weer natuurlijk ook meespelen. Wanneer de lucht bewolkt is en de hemel amper zichtbaar dan is het lastig om het noorderlicht te zien. Bovendien moet het ook echt donker zijn, wanneer je nog wat licht aan de hemel ziet dan is het vrij zeker dat je de lichten niet zult zien. Het is dus ongelofelijk belangrijk om in de juiste periode op noorderlicht vakantie te gaan. Zorg dat je het weer goed in de gaten houdt, komen er weken aan met droog en helder weer? Boek alleen als je denkt dat het weer stabiel genoeg is om echt iets te gaan zien. Het wordt aanbevolen om op reis te gaan tussen september en april, wat vrij logisch is, maar de beste maanden zullen je misschien verrassen. Eind september is namelijk een ongelofelijk goede periode om op noorderlicht vakantie te gaan, terwijl je misschien zou denken dat je dan helemaal niets te zien zou krijgen. Ook het midden van februari is erg populair, dan is het weer vaak genoeg opgeklaard om een mooi schouwspel te kunnen zien. Naast het weer en de maand is ook de stand van de maan erg belangrijk. Hierbij moet je twee dingen goed in de gaten houden. Wanneer je te maken hebt met volle maan kun je prachtig licht zien, maar zie je dit licht wat minder snel. Wanneer de maan niet te zien is (nieuwe maan) wordt de hemel ook niet verlicht en is het makkelijker om het gekleurde licht waar te nemen. Kortom: een geslaagde noorderlicht vakantie vergt veel planning, kies de juiste tijd en houdt de omstandigheden goed in de gaten. Laat je ook adviseren door experts, zij weten vaak meteen of je tijdens jouw reis succes zult hebben!

Boek een echte reis

Een noorderlicht vakantie hoef je natuurlijk niet te boeken; je kunt gewoon naar Noorwegen rijden en vervolgens enkele dagen naar de lucht staren. De kans op succes is dan natuurlijk beduidend lager, je hebt immers geen idee waar je precies terecht kunt. Wanneer je een noorderlicht vakantie goed wilt aanpakken boek je daarom een accommodatie bij een professioneel bedrijf. Er zijn tientallen instellingen die reizen naar het Hoge Noorden aanbieden, kies diegene uit waar jij je comfortabel bij voelt. Bij Xplore The North huur je gemakkelijk en snel de beste huisjes in Noorwegen, Zweden of Lapland. Vanuit deze huisjes heb jij de allergrootste kans om op je noorderlicht vakantie met dit wonderlijke schouwspel van moeder natuur in aanraking te komen. Surf snel eens de website, http://www.xplorethenorth.nl/ en neem gauw contact op. Je krijgt dan persoonlijk advies en de beste reisdata, zodat jouw noorderlicht vakantie gegarandeerd een succes is!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn