Bob Sniekers

Hoewel Bob Sniekers woont in Europa, wat een van de meest verbazingwekkende delen van de wereld is, vooral Amsterdam, waar hij woont, houdt hij heel erg van reizen. Waarschijnlijk omdat zijn ouders hem zo hebben opgevoed, maar ook omdat hij is van nature nieuwsgierig is, vooral nieuwsgierig naar het onbekende.
Na meerdere keren een gesprek met Bob Sniekers te hebben gehad over zijn reizen, vielen er een paar op. De eerste is een reis naar het eiland Sint-Maarten. Bob Sniekers was 5 jaar oud. Zijn moeder en hij bezochten het eiland voor een paar maanden in de zomer van ’94. Eerst verbleven zij op een groot zeilschip. Bob hield van de oceaan en zwemmen en toen hij de kans kreeg om dit enorme jacht samen met een kapitein naar een ander eiland te varen, heeft hij natuurlijk niet kunnen weigeren. Twee weken in hun verblijf op het eiland Saint-Maarten, werd er bericht dat er een grote huricane op komst was. Dit betekende het verlaten van het zeiljacht en inchecken in een hotel. Niet eens 24 uur later sloeg de storm in. Bob vertelde me dat hij zefs iemand zag ‘vliegen’, toen hij uit het kelderraam van het hotel keek. De storm duurde een volle 36 uur voordat iedereen terug naar hun hotelkamers mocht gaan. Er was toch een positieve kant van de storm voor Bob Sniekers: Tijdens de gevangenschap in de schuilkelder van het hotel voor 36 uur, werd Bob onderwezen in gokken en kaartspellen door andere (wat oudere) hotelgangers. Op de leeftijd van 5 maakte Bob Sniekers die uren in de schuilkelder van het hotel iedereen z’n portemonnee leeg.
Jaren later, nu niet zo lang geleden, werd Bob Sniekers gevraagd om langs te komen in Kaapstad waar zijn vader op vakantie was. Zonder aarzeling sprong Bob Sniekers in een vliegtuig en met 2 tussenstop kwam hij aan in Kaapstad zonder te hebben geslapen voor 2 dagen. Onmiddellijk werd Bob enthousiast over de prachtige natuur die Zuid-Afrika is. Niet realiserend dat dit ook daadwerkelijk een prachtig land waar hij weigerde om naartoe te gaan al jaren. Nu begreep hij waarom iedereen zo goed sprak over dit land! Hoewel niet helemaal veilig, besloot Bob Sniekers dat weekend ‘s avonds alleen de straten en clubs van Kaapstad te ontdekken. En wat voor een weekend was het!
Niet lang na terugkomst van het weekend in Kaapstad ging een goede vriend van Bob naar Thailand voor een paar maanden. Omdat Bob een heel bijzondere vriendschap met deze persoon heeft besloot hij om langs te komen voor twee weken. Maar tijdens het browsen op het internet voor vliegtickets besloot Bob om een ​​week eerder te gaan. En een beetje een Thailand avontuur in z’n eentje te beleven. In de zomer van 2013 kwam hij aan in Bangkok, waar hij geen daglicht zag, voor 3 dagen achter elkaar. Dat betekende dat het tijd was om te zoeken naar een meer idyllische plek om zijn eerste week in Thailand te besteden. Hij had geen vaste reisplannen en slechts een rugzak om mee te dragen, dus waarom niet! De keuze viel op het eiland Koh Samui, waar hij een klein jeepje huurde om het eiland mee te verkennen. Het was de bedoeling om een idyllisch eiland vol natuur te vinden, maar het was niet hoe hij het zich had voorgesteld. Er was geen enkele vierkante meter zonder cement of rommel. Hoewel elke minuut op dit eiland was geweldig voor hem Toch was elke minuut op et eiland een geweldige ervaring voor Bob Sniekers. Heerlijk met niemand rekening hoeven houden en elke dag doen waar hij zin in had. Uiteindelijk ontmoette Bob Sniekers ook zijn reisgenoot en ging hij naar het eiland Koh Phangan, waar ze naar een full moon party zijn gegaan! De volgende weken werden doorgebracht reizend naar elk mooi strand in heel Thailand! En in het geval je het je al afvraagt: Nee, Bob Sniekers was niet op tijd thuis, Bob Sniekers heeft een aantal keer zijn vliegticket naar huis moeten verschuiven en is uiteindelijk nog in Indonesië terecht gekomen voor hij weer naar huis ging. Dit is een klein deel van de reisverhalen van Bob Sniekers waar ik met hem over heb gesproken. En hoewel de meest opwindende delen waarschijnlijk onbesproken blijven, het klonk toch allemaal geweldig!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn