Bespaartips: hoe bespaar ik kosten op mijn energieverbruik

Wanneer uw energieleverancier zijn prijzen verhoogt, bestaat de kans dat u per ongeluk meer betaalt dan u zou moeten. De beste manier om energieleveranciers op scherp te houden, is door zelf je energieverbruik in de gaten te houden (uw meter), stevig met je voeten op de grond te staan en over te schakelen als u denkt dat u geen goede deal krijgt van uw leverancier. Negen op de tien mensen zeggen dat overstappen gemakkelijk is, maar slechts een minderheid van ons stapt ook daadwerkelijk over. 60% van de mensen zegt dat ze nooit zijn overgestapt, ondanks potentiële besparingen van een paar honderd euro per jaar. U kunt altijd gas- en elektriciteitsleveranciers vergelijken om te zien of u kunt besparen door naar een ander energiebedrijf of een ander tarief te gaan. Energie vergelijken is een van de belangrijkste bespaartips in uw energieverbruik. Naast het kiezen van de juiste leveranciers, kunt u uiteraard heel wat zelf doen om kosten te besparen. Hieronder enkele bespaartips.

Bespaartips: zorgvuldige toepassingen maken beloningen effectief

Als de favoriete site van Nederland voor energie vergelijken, leek het ons bij Energieprijzen-vergelijken een goed idee om u uit te rusten met enkele bespaartips om geld te besparen bij het effectief gebruiken van uw apparaten in huis of op uw kantoor.

  • Energiebesparende verlichting – Dit lijkt misschien een voor de hand liggende keuze, maar het is verbazingwekkend hoeveel mensen nog steeds geen voordeel halen uit huishoudelijke energie en zakelijke energie.
  • Installeer een digitale thermostaat – Programmeerbare thermostaten zijn zo veel preciezer dan de oude, maar er zijn nog steeds veel mensen met archaïsche systemen, zowel thuis als op de werkplek. Rapporten suggereren dat u tot 10% per jaar kunt besparen door te opteren voor een programmeerbare thermostaat.
  • Gebruik de zon – Naast de voor de hand liggende voordelen van zonnepanelen, vooral voor het huis, zijn er andere manieren om van de zon te profiteren. Er zijn bijvoorbeeld verschillende raambehandelingen die u kunnen helpen om wat u uit het daglicht haalt, een boost te geven. Deze behandelingen kunnen warmteverlies verminderen en gratis energie te krijgen!
  • Stekkerdozen – Geloof het of niet, het gebruik van powerstrips in plaats van het willekeurig aansluiten van dingen in stekkerdozen, kan u geld besparen op uw elektriciteitsrekening. Dit helpt fantoomrekeningen te voorkomen en zolang u eraan denkt deze na gebruik uit te zetten, kunt u jaarlijks aanzienlijk wat geld besparen.
  • Water opwarmen – Als uw huis of bedrijf behoorlijk veel verwarmd water gebruikt, kan dit u een fortuin kosten. Neem een kijkje in het verlagen van de temperatuur van de boiler en installeer zelfs low-flow douchekoppen in het huishouden, deze kunnen na verloop van tijd aanzienlijke besparingen opleveren.
  • Was op 30 graden – De wasmiddelen van vandaag zijn zeer effectief op 30 graden, dus probeer te voorkomen dat was op een hogere stand wordt gewassen. Wacht tot je ook een volle lading hebt. Dit bespaart zowel water als energie. Gebruik indien mogelijk een eco-wasinstelling.
  • Een van de grootste bespaartips is het drogen van was. Probeer de hoeveelheid wasdrogingen in de droogtrommel te beperken. Het verbruikt veel energie en lijndrogen is gratis!

Vergelijk energieleveranciers

Hopelijk zullen enkele van onze bespaartips hierboven een verschil maken in uw huis. Maar leun niet achterover en accepteer niet wat u voor uw energie betaalt, vooral als uw leverancier onlangs zijn prijzen heeft verhoogd. Ook energie vergelijken valt onder de bespaartips. Zoek gewoon uw laatste energierekening op, vraag een offerte aan op goedkoopsteenergie.com en binnen enkele minuten kunnen wij u vertellen of u kunt besparen door over te schakelen naar een andere leverancier.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn