Acht Gelderse theaters presenteren acht Gelderse theatermakers

Met ingang van het komend seizoen slaan acht Gelderse schouwburgen en podia de handen ineen om een aantal kleinschalige (muziek)theaterproducties te promoten.
In een gezamenlijk project, Theater OnverwACHT geheten, programmeren de acht theaters in totaal 28 theater- voorstellingen waarin live muziek een belangrijk element is.
Theater OnverwACHT is het hele seizoen 2004-2005 te zien in de schouwburgen Amphion Doetinchem, Orpheus Apeldoorn, De Hanzehof Zutphen, De Poorterij Zaltbommel en de theaters Cultura Ede, De Gruitpoort Doetinchem, Kunsthuis 13 Velp en LUX Nijmegen.

Verrassende muzikale voorstellingen van acht avontuurlijke theatermakers, voor iedereen van acht tot tachtig jaar. Familievoorstellingen, ook voor de allerkleinste bezoekers, van de groepen Dwars, Smeedwerk en Lumière, een voorstelling voor en door jongeren van jongerentheatergroep Powerplay, een theaterconcert door het a-capella kwartet Mezzo Macho en experimentele muziek in een “Muziek-lab” van het Muziekenhuis zijn onder meer de elementen in deze serie. En dan kan het publiek ook nog een OnverwACHTe ontmoeting tegemoet zien “Onder het Melkwoud” door theater De Plaats, of nader kennis maken met “Fellini” daartoe uitgenodigd door de muziektheatergroep I Compani.

Op vrijdag 10 september in Kunsthuis 13 te Velp van 15.00 –16.30 uur geven alle theatermakers aan pers en andere genodigden een korte presentatie van hun voorstelling.
Eveneens in Kunsthuis 13 vindt op 19 september 2004 de première van de hele reeks plaats. Het a-capella mannenkwartet Mezzo Macho is de eerste in de reeks met het theaterconcert P Capella, gebaseerd op het werk van Drs. P.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn